Ο “καουμπόη” του Μητσοτάκη απειλεί και προκαλεί την κοινωνία (βίντεο)

“Στις 10 το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους”. Αστυνομικές παρεμβάσεις “με ή χωρίς καταγγελία”!

Μετά την πρωτοφανή επέμβαση της Αστυνομίας σε φοιτητική εστία στου Ζωγράφου το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την εμφάνισή του το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ έδειξε για άλλη μία φορά ότι ο ρόλος του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την “υποχρέωση” να λειτουργεί ως “αλεξικέραυνο“, προκαλώντας με ενέργειες ή δηλώσεις του αντιδράσεις σχεδόν κάθε φορά που η κυβέρνηση των “αρίστων” εγκαλείται από πολίτες και αντιπολίτευση για κάποια “γκάφα”, ολιγωρία ή αποτυχία διαχείρισης.

Έτσι και σήμερα, μετά το φιάσκο με τα κυβερνητικά και “γαλάζια” στελέχη που έσπευσαν να εμβολιαστούν παίρνοντας τη σειρά (και το εμβόλιο) από υγειονομικούς και πολίτες ευπαθών ομάδων, που αρχικά παρουσιάστηκε ως απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού και τελικά σταμάτησε “με εντολή Μητσοτάκη”, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε κινήσεις αντιπερισπασμού, πρώτα με την επέμβαση στην εστία και στη συνέχεια με τις προκλητικές του δηλώσεις ότι η Αθήνα πρέπει αύριο το βράδυ να είναι “νεκρή πόλη”…

Την ώρα που η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, παρά τις 7 εβδομάδες γενικού lockdown, που οι νεκροί μόνο τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έχουν ξεπεράσει τους 4.000, που οι κυβερνητικοί απέδειξαν την αλληλεγγύη τους και πόσο θαυμάζουν τους ήρωες υγειονομικούς που χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια στην πρώτη καραντίνα τρέχοντας να τους πάρουν τη σειρά στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έκανε το εμβόλιο τη Δευτέρα στον Ευαγγελισμό, βγήκε “εντός έδρας” στο ΣΚΑΙ να κουνήσει για άλλη μία φορά το δάχτυλο προειδοποιώντας τους πολίτες ότι η Αστυνομία θα επεμβαίνει με καταγγελία ή χωρίς, όπου έχει πληροφόρηση ότι γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία και δηλώνοντας ότι 10 το βράδυ η Αθήνα πρέπει να είναι “νεκρή πόλη”.

Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Μα κανείς. Στις δέκα η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων. Όποιο αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί μετά τις δέκα θα το σταματά η αστυνομία. Δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο που δεν θα το σταματά. Θα είναι καθολικοί οι έλεγχοι. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν επίσης πολύ αυστηροί έλεγχοι”.

Δεν δίστασε μάλιστα να προαναγγείλει τον τρόπο με τον οποίο θα επεμβαίνει η αστυνομία εφόσον υπάρχουν πληροφορίες για διεξαγωγή πάρτι με περισσότερα άτομα απ’ όσα έχουν οριστεί ως ανώτατο όριο (9).

“Είτε με καταγγελία, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο”, πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι “κάθε γιορτή είναι μια μαχαιριά. Αν σε 15 ημέρες από σήμερα έχουμε αυξήσει τα κρούσματα, δεν θα κάνουμε εμβόλια αλλά θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ. Φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς. Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή τους”.

με πληροφορίες από documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί