Επίσπευση του ανασχηματισμού μετά την κατακραυγή με τα φάρμακα στους συνταξιούχους

Ο πελατειακός εμβολιασμός φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό

Δεν είχαν εκτιμήσει σωστά τον απόηχο των κατ’ εξαίρεση εμβολιασμών δεκάδων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η κατακραυγή για τις selfies χαρούμενων γενικών γραμματέων και συζύγων υπουργών προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά από αγωνιώδεις συσκέψεις αποφασίστηκε η διαρροή για τη δυσφορία του πρωθυπουργού και την εντολή του να δοθεί τέλος στον πελατειακό εμβολιασμό.

Τυχεροί οι 66 που πρόλαβαν. Οι υπόλοιποι, μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα των 126, θα περιμένουν τη σειρά τους. Αλλά η δημιουργία της εντύπωσης ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα για το «φόνο» δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει εμβολιαστεί το μισό Μέγαρο Μαξίμου και ο πρώτος που το πανηγύρισε με αναρτήσεις ήταν ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για το λόγο αυτό και επειδή έχουν ήδη σταλεί επικριτικά μηνύματα ακόμη και από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης,  υπάρχει η σκέψη, σύμφωνα με πληροφορίες, για επίσπευση του ανασχηματισμού, που αρχικά προγραμματιζόταν για το τέλος Ιανουαρίου. «Ακόμη και την Κυριακή» εκτιμούσε κυβερνητική πηγή που μεταφράζει με αυτόν τον τρόπο το κλίμα στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Βέβαια, και να υπάρχει τέτοια πρόθεση, το σταυρόλεξο είναι δύσκολο να λυθεί. Τρεις υπουργοί θεωρείται πολύ πιθανό να δουν την πόρτα της εξόδου από το υπουργείο τους και, ενδεχομένως, από την κυβέρνηση.

-Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος χρεώνεται το φιάσκο με τα «σκόιλ ελικίκου» και το χάος με τις εκκρεμείς συντάξεις. Εχει τις «πλάτες» του Α. Σαμαρά αλλά είναι δύσκολο πλέον να διασωθεί χάρη σε αυτές.

-Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συγκεντρώνει μόνο αρνητικά σχόλια στο Μέγαρο Μαξίμου.

-Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έχει κακή σχέση με τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γ. Γεραπετρίτη, με την ΚΕΔΕ και με τον υφυπουργό του Θ. Λιβάνιο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, που προοριζόταν να μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου όμως μετά τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό ο Γ. Πλακιωτάκης θεωρείται αμετακίνητος.

Ακούγεται ότι μπορεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού αλλά και πάλι πώς θα υποστηριχθεί ότι η πολιτική δημόσιας υγείας είναι επιτυχής εάν μετακινηθεί ο αρμόδιος υπουργός;

Συζήτηση γίνεται και για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που έχει κακή σχέση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν αμετακίνητη λόγω της πανεπιστημιακής αστυνομίας που προωθεί και της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στα κολέγια.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα αξιοποιηθούν βουλευτές της ΝΔ σε βάρος των εξωκοινοβουλευτικών, με όρους γεωγραφικής κατανομής, κάτι που θα ενισχύσει την αίσθηση ενός «εκλογικού ανασχηματισμού».

Νέα ανοίγματα στο κέντρο δύσκολα θα γίνουν παρά τις προσπάθειες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη που υποστηρίζεται σθεναρά από την Αννα Διαμαντοπούλου.

Θοδωρής Καραγιαννίδης, tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί