Διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την Σ. Νικολάου – Την αποπομπή της ζητά ο Π. Πολάκης

Υπέγραψε προμήθεια γαντιών νιτριλίου προς 17,5 ευρώ το κουτί , ενώ η ΕΛ.ΑΣ. τα είχε προμηθευτεί προς 8,85 ευρώ – Όσα κάνει η Σ. Νικολάου είναι απαράδεκτα. Αν δεν πάρετε μέτρα, σημαίνει ότι καλύπτετε διασπάθιση δημόσιου χρήματος, είπε ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Νέα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή για τις απευθείας αναθέσεις που κάνει η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Προσεκτικός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέφυγε να απαντήσει στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη περιοριζόμενος να πει ότι «θα υπάρξουν και σε αυτά τα ζητήματα που έθεσε ο Π. Πολάκης δημόσιες ανακοινώσεις».

Όμως νέες απαντήσεις δεν δόθηκαν, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνηγορεί στη δημιουργία μίας «υπερτροφικής» Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής που θα έχει έως και δική της οικονομική διεύθυνση.

Ο Π. Πολάκης κατέθεσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής τις συμβάσεις που υπέγραψε η Σ. Νικολάου υπό την εμπιστοσύνη και την ανοχή Χρυσοχοΐδη. «Όσα κάνει η Σ. Νικολάου είναι απαράδεκτα, είναι σαφές ότι υπάρχει χρηματισμός και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω, θα το ξαναποδείξω και περιμένω να πάρετε μέτρα. Αν δεν πάρετε μέτρα, εσείς ως υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, σημαίνει ότι καλύπτετε διασπάθιση δημόσιου χρήματος» του είπε.

Η Σ. Νικολάου υπέγραψε την προμήθεια γαντιών νιτριλίου προς 17,5 ευρώ το κουτί στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. τα είχε προμηθευτεί προς 8,85 ευρώ. Η Σ. Νικολάου απάντησε ότι η προμήθεια της ΕΛ.ΑΣ. ήταν παλιά, όμως ο Π. Πολάκης απέδειξε με έγγραφα ότι η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου και η Σ. Νικολάου στις 3 Δεκεμβρίου, μόλις 15 μέρες μετά.

Εκτός όμως από τα γάντια, «σκιές» υπάρχουν και για την προμήθεια 9.240 rapid test. Σύμφωνα με τον ιστόποπο insidestory (του Τάσου Τέλογλου), η Σ. Νικολάου στις 25 Νοεμβρίου υπέγραψε την προμήθεια των rapid test προς 15 ευρώ το ένα (συνολικά 138.000 ευρώ). Από την επαφή που είχε ο ιστότοπος με την κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία προέκυψε ότι, για μια παρτίδα 10.000 τεστ και για τη συσκευασία του ενός τεστ, το κόστος είναι 2,85 δολάρια. Μαζί με τα μεταφορικά και το κέρδος της εταιρείας που τα εισάγει, πάνω από 7 ευρώ δεν μπορεί να κοστολογούνται, τόνισε ο Π. Πολάκης.

Η τρίτη υπερτιμημένη προμήθεια της Σ. Νικολάου αφορά τα γάντια λάτεξ. Η προμήθεια έγινε προς 11,2 ευρώ το κουτί, αφορούσε 12.300 κουτιά και υπεγράφη στις 24 Νοεμβρίου. Τις ίδιες ημέρα νοσοκομεία και πολλοί φορείς του Δημοσίου προμηθεύτηκαν γάντια λάτεξ με τιμή έως 7 ευρώ, σημείωσε ο βουλευτής.

Το αστείο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι, υποστήριξε ο Π. Πολάκης, ότι:

α. Η εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκε γάντια λάτεξ είχε γάντια νιτριλίου προς 10 ευρώ, τα οποία η Σ. Νικολάου τα αγόρασε από άλλη εταιρεία με 17,5 ευρώ!

β. Η εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκε γάντια νιτριλίου είχε γάντια λάτεξ με 9 ευρώ, τα οποία η Σ. Νικολάου προμηθεύτηκε με 11,2 ευρώ!

Ο Π. Πολάκης ζήτησε την αποπομπή της Σ. Νικολάου λέγοντας ότι «διαφορετικά είστε συνένοχοι και καλύπτετε διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί