Συναγερμός σε χωριό της Κρήτης: Με covid 4μελής οικογένεια – Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί, αλλά ουδέν πράττει!

Σοβαρότατο θέμα προκύπτει σε χωριό του Δήμου Αποκορώνου, όπου η κατάσταση αρχίζει να “ξεφεύγει” μιας και, σε πρώτη φάση έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα covid στην ίδια οικογένεια!

Θετικοί στον ϊό έχουν επιβεβαιωθεί ο πατέρας, η μητέρα αλλά και τα δύο ενήλικα παιδιά (άνδρας και γυναίκα), ενώ οι δύο γονείς, ήδη, νοσηλεύονται στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου, “ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση”.

Και ενώ ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά! “Μας κουνάνε το δάχτυλο την στιγμή που από τον περισσότερο κόσμο υπάρχει ατομική ευθύνη ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευθύνη από την κυβέρνηση και το κράτος”, αναφέρει ο αγροτικός σύλλογος.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Βάμου

“Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοιού σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βάμου όπου οικογένεια ήταν θετική (πατέρας και μητέρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο).Ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση και ενώ όπως αναφέρει ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά. Μας κουνάνε το δάχτυλο την στιγμή που από τον περισσότερο κόσμο υπάρχει ατομική ευθύνη ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευθύνη από την κυβέρνηση και το κράτος.

Δηλαδή τι περιμένουν; να φτάσουμε στην τραγική κατάσταση της Θεσσαλονίκης για να κάνουν μαζικά τεστ;

Ή για οικονομικούς λόγους να πεθάνουν και μερικοί που θα μπορούσαν να σωθούν;

Ας δεινοπαθούν και ας αρρωσταίνουν οι κατά τα άλλα ήρωες υγειονομικοί λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηριχθεί το κέρδος των μεγάλων επειχειρήσεων. Αυτοί βέβαια δεν έχουν ανάγκη, έχουν μαζέψει αρκετά κέρδη και δεν θα πεινάσουν.

Αυτή η λογική και η πρακτική φταίει και για την διασπορά από το καλοκαίρι όπου γίνονταν ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες και αλώνιζαν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε μαζικά τεστ με κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε αυτό το χωριό και στα υπόλοιπα που έχουν κρούσματα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί