Νέο αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση: Άλλαξαν τη νύχτα το url και δεν μπορούσαν να συνδεθούν οι μαθητές

Πρώτη μέρα σήμερα με κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία εν μέσω του δεύτερου lockdown και πολλοί μαθητές είχαν προβλήματα σύνδεσης με την πλατφόρμα Webex. Και αυτό γιατί αργά το βράδυ της Κυριακής (15.11) αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης.

Πληροφορίες που μετέδωσε το star.gr αναφέρουν πως το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών γιατί δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για την αλλαγή με ένα μήνυμα που ανέφερε:

«Αγαπητοί κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία “Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς” έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου “2” μετά την λέξη “secondary” στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Η ενημέρωση που έλαβαν οι μαθητές από τα σχολεία τους ήταν ότι επρόκειτο για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθεί το συντομότερο το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην πλατφόρμα του Webex.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί