Το απίστευτο θράσος της Κεραμέως για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Δεν έχω ευθύνες, είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Μετά από μία μέρα σιωπής για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να εμφανιστεί για να αποδώσει ευθύνες στην… υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Ant1 εμφανίστηκε προκλητική, εμπαίζοντας την κοινή γνώμη για το νέο σκάνδαλο που έσκασε στην αυλή του Μαξίμου, καθώς επιχείρησε να δείξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

«Μιλάμε για μία περίοδο πολύ συγκεκριμένη που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας καν εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Πρόκειται για έναν άκρως προκλητικό ισχυρισμό, καθώς οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου, σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών, είναι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλος, αμφότεροι που καρατομήθηκαν. Για τον δεύτερο, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι πλέον είναι εκτός της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Αυτό που δεν απάντησε η Νίκη Κεραμέως είναι ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ. Η υπουργός κρύφτηκε και δεν μίλησε για το «εσωτερικό πόρισμα» του υπουργείου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Το θέμα ωστόσο κάθε άλλο παρά κλείνει, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Δικαιοσύνη αλλά και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί