Ένταση και χημικά από τα ΜΑΤ στην Ευελπίδων

Μέσα στο προαύλιο, όπου βρίσκονται δικηγόροι και αρκετοί πολίτες για άλλες υποθέσεις

Στη ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων όπου βρίσκονται δικηγόροι και αρκετοί πολίτες για διάφορες υποθέσεις, προχώρησαν για ακόμη μία φορά οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ώρα που έφερναν τους συλληφθέντες χρυσαυγίτες από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο με βανάκι, κάποιοι από τους συλληφθέντες, μέσα στο αυτοκίνητο, απάντησαν στα συνθήματα των συγκεντρωμένων, κάνοντας άσεμνες χειρονομίες και τότε οι συγκεντρωμένοι που φώναζαν συνθήματα, πέταξαν δύο μπουκάλια νερό. Η αστυνομία απάντησε με χημικά μέσα στο προαύλιο, όπου βρίσκονται δικηγόροι και αρκετοί πολίτες για άλλες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές είναι οι καταγγελίες από διαδηλωτές και πολίτες για την αστυνομική βία και κυρίως το καταγγελλόμενο χτύπημα των ΜΑΤ σε 5χρονο παιδί, που έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. με μία προκλητική της απάντηση επιχείρησε να νουθετήσει τους πολίτες να μην ενημερώνονται από τα social media, ενώ αντέκρουσε τις καταγγελίες των πολιτών για το χτύπημα στο 5χρονο παιδί, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που συνέβη ήταν να ερεθιστεί ο λαιμός του από τα χημικά!

Αναβολή για τις 13 Νοεμβρίου στους συλληφθέντες

Με το αίτημα να λάβουν γνώση της δικογραφίας, αναβολή ζήτησαν και πήραν οι συλληφθέντες από τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας στο Γαλάτσι την Κυριακή. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα τους και αναμένεται να παρουσιαστούν ξανά στις 13 Νοεμβρίου για να απολογηθούν.

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν επίσης να κληθούν ως μάρτυρες και οι αστυνομικοί, που σήμερα ήταν απόντες από το δικαστήριο.

Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν οι δώδεκα από τους δεκατρείς συλληφθέντες στη χθεσινή βίαια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Γαλάτσι, καθώς μία από τους τραυματίες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Επίσης, τρεις από τους τέσσερις τραυματίες πήραν εξιτήριο για να μεταβούν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και εμφανίστηκαν με επιδέσμους και εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα. Η τέταρτη τραυματίας νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στην Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στήριξης στους συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες (απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής κ.ά.).

Δείτε επίσης: «Φιρμάνι» απαγόρευσης τριών συγκεντρώσεων στην Αθήνα εξέδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ

Πρωτοφανής βία από την ΕΛΑΣ των “σερίφηδων” Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη- Χτύπησαν με γκλοπ 5χρονο! (βίντεο)

«Δεν χτυπήσαμε τον 5χρονο, ρίξαμε δακρυγόνο μέσα σε καφετέρια»: Η απίστευτη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με το 5χρονο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί