«Δεν χτυπήσαμε τον 5χρονο, ρίξαμε δακρυγόνο μέσα σε καφετέρια»: Η απίστευτη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με το 5χρονο

Όσο πρωτοφανής ήταν η καταγγελία για περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ 5χρονο, τόσο πρωτοφανής είναι και η απάντηση της αστυνομίας 

Όσο πρωτοφανής ήταν η καταγγελία για περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ 5χρονο, τόσο πρωτοφανής είναι και η απάντηση της αστυνομίας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, μας καθησυχάζει ότι δεν χτύπησαν τον 5χρονο αλλά τον έπνιξαν στα χημικά δακρυγόνα.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανής βία από την ΕΛΑΣ των “σερίφηδων” Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη- Χτύπησαν με γκλοπ 5χρονο! (βίντεο)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δυο ώρες μετά την επίθεση στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών «αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή, δηλαδή μετά από δύο ώρες, από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό».

Το δεδομένο είναι ότι οι αστυνομικές πηγές παραδέχονται ότι χρησιμοποίησαν χημικά ακόμα και μέσα σε κατάστημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου»!

Η επίθεση με χρήση χημικών μέσα σε καφετέρια είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού στο κατάστημα βρίσκονταν ανύποπτοι πολίτες που ξαφνικά είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να εισβάλλουν και να τους ψεκάζουν με χημικά.

Όπως απαράδεκτη είναι και η χρήση χημικών στους δρόμους μια γειτονιάς όπως είναι η Λαμπρινή όπου κυκλοφορούν μικρά παιδάκια με τους γονείς ή τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους είναι επίσης προκλητική.

Ένταση στην Ευελπίδων

Ένταση είχαμε πριν από λίγο στην Ευελπίδων όπου έχουν μεταφερθεί οι 9 συλληφθέντες ακροδεξιοί και οι 13 αντιεξουσιαστές. Κατά τη  μεταφορά των 9 ακροδεξιών , μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και ενώ βρίσκονταν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, έχοντάς τους σαν ασπίδα προστασίας, προχώρησαν σε προκλήσεις προς τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους, αντιφασίστες που ήταν συγκεντρωμένοι για να συμπαρασταθούν στους 13 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές.

Να σημειωθεί ότι μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδήλωση των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο.

Οι ακροδεξιοί, μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την πατρίδα», είχαν πάει στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, για το το μνημόσυνο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συλλογικότητας οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τους αντιεξουσιαστές και μπήκαν ακόμα και σε καφέ ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας, σύμφωνα, με τις καταγγελίες και ανυποψίαστους θαμώνες.

Δήλωση Χρήστου Σπίρτζη

Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ρωτάμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού! Και εάν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία!

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μετά από όσα ζήσαμε σε 15 μήνες του αντισυνταγματικού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, με καθημερινά απαράδεκτα περιστατικά αστυνομικής βίας και τη διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης έξω από το εφετείο, 48 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στη δίκη των χρυσαυγιτών, δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση για διαδηλωτές σε αντιφασιστική εκδήλωση.

Η βίαιη, όμως, δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες.

Είναι πραγματικά αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.

Αυτός είναι ο απολογισμός της πολιτικής και των εντολών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το πολιτικό μήνυμα του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη» και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για την διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη.

Ρωτάμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού!

Ρωτάμε αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία!

Η επιβεβαίωση των γεγονότων δεν θα αποτελούν μια ακόμη καταγγελία για τη δράση των ενεργούντων ακροδεξιών αστυνομικών, αλλά πλήρη ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών και της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Δήλωση Νάσου Ηλιόπουλου

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Όπως επεσήμανε, «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος γιατί τέτοια φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας εμφανίζονται διαρκώς. Το χθεσινό συμβάν έχει μάλιστα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό», πρόσθεσε, «γιατί συνέβη μετά από μια αντιφασιστική συγκέντρωση, τη στιγμή που με ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, ο υπαρχηγός των νεοναζί Παππάς είναι ελεύθερος».

Δήλωση Νίκου Φίλη 

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ , Ν. Φίλης με αφορμή το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας, κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εφόσον όπως φαίνεται αληθεύουν οι καταγγελίες για τον 5χρονο, «να βρει και να τιμωρήσει αυστηρά τους αστυνομικούς που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα. Και γενικώς να μαζέψει τους νταήδες του, που τολμούν όλο και συχνότερα τέτοια συμπεριφορά. Είναι πολλά πλέον τα περιστατικά ασύμμετρης βίας και επιθετικότητας της Αστυνομίας. Κάποιοι έχουν φαίνεται εξαγριωθεί με την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής και ξεσπούν το μένος τους σε κάθε αντιφασιστική διαδήλωση, ακόμα και κατά μικρών παιδιών».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Σύμφωνα με καταγγελίες, αφιονισμένοι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν πεντάχρονο παιδί με τη μητέρα του σε έφοδό τους σε καφετέρια στο Γαλάτσι για να διαλύσουν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Εφόσον -όπως φαίνεται- αληθεύουν, πρόκειται για νέο περιστατικό ασύμμετρης αστυνομικής βίας, μετά από την επίθεση απέναντι σε 14χρονους μαθητές. Άραγε θα ακούσουμε από τον υπουργό και τα παπαγαλάκια του στα social media το γνωστό… «κάτι θα ‘κανε και ο πεντάχρονος»;

Καλούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να βρει και να τιμωρήσει αυστηρά τους αστυνομικούς που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα. Και γενικώς να μαζέψει τους νταήδες του, που τολμούν όλο και συχνότερα τέτοια συμπεριφορά. Είναι πολλά πλέον τα περιστατικά ασύμμετρης βίας και επιθετικότητας της Αστυνομίας. Κάποιοι έχουν φαίνεται εξαγριωθεί με την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής και ξεσπούν το μένος τους σε κάθε αντιφασιστική διαδήλωση, ακόμα και κατά μικρών παιδιών.

Ας παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση γιατί έτσι όπως δρουν οι ακροδεξιοί θύλακες στην αστυνομία με την ανοχή ή και την παρότρυνση του κ. Χρυσοχοΐδη, πράγματι «σκάβουν τάφους». Διαφορετικά, η πολιτική ευθύνη της ανήκει πλήρως».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί