Βάζει λουκέτο στην εστίαση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ

Λουκέτα σε περιφερειακές ενότητες και ολόκληρους οικονομικούς κλάδους «δείχνει» η πυξίδα της κυβέρνησης, μπροστά στο ορμητικό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό τηλεοπτικό του μήνυμα προσανατολίζεται να ανακοινώσει το πλήρες κλείσιμο της εστίασης στις «πορτοκαλί» περιοχές επιφέροντας τη χαριστική βολή στον ήδη βαλλόμενο κλάδο.

Το «σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» για τις περιφερειακές ενότητες του επιπέδου 3 -όπως η Αττική- αναμένεται να συμπεριλάβει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ (αντί για 00.30) έως τις 5 το πρωί. Υπ’ αυτό το πρίσμα, απαγορεύονται αυτομάτως και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τις συγκεκριμένες ώρες. Συν τοις άλλοις, ειλημμένη ήταν η απόφαση για επιβολή χρήσης μάσκας σε ολόκληρη της επικράτεια αλλά και της παράτασης -μέχρι 30 Νοεμβρίου- του μέτρου της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των μισθωτών. Οι νέες παρεμβάσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα. Τα σχολεία με τις συνθήκες υπερσυνωστισμού στις αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να επαναφέρει την «καραμέλα» που αφορά «την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επιχειρώντας να συγκαλύψει τους ολέθριους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου είχε τεθεί η συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας για μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, ωστόσο ο πρωθυπουργός -μέχρι χθες το βράδυ- φερόταν να έχει υιοθετήσει τη θέση τμήματος των λοιμωξιολόγων «για πιο δραστικά μέτρα, ώστε να επέλθει η διακοπή της διασποράς του ιού». Κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν ότι «αυτό είναι και το μοντέλο που έχουν ήδη ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, όπου ο χώρος της εστίασης έχει κλείσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί