Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τσιμεντώνει την Ακρόπολη (Φωτογραφίες)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης τσιμεντώνεται με την υπογραφή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι φωτογραφίες κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις.

Δείτε επίσης: Το υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνει την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης

Όπως μπορείτε να διαπιστώστε ιδίοις όμμασι, ο χώρος γέμισε μπετόν σε αρκετά σημεία στο πλαίσιο, όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εργασιών για το έργο «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση».

Οι εικόνες γεννούν μόνο αναπάντητα ερωτήματα και ένα τεράστιο «γιατί», κυρίως, για το κατά πόσον δεν βρέθηκε ένας πιο φιλικός, προς το περιβάλλον τρόπος.

Παράλληλα δείχνει και την πρόθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καλύψει με τσιμέντο και στην τελευταία γωνιά της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως το έργο είχε γνωμοδοτηθεί θετικά για την εφαρμογή τον περασμένο Μάιο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Ωστόσο, η εικόνα και μόνο προβληματίζει.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να σκεφτεί κάτι καλύτερο για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ιδίως μετά από ό,τι συνέβη στις Μυκήνες το προηγούμενο διάστημα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί