«Μετράμε τις πληγές μας»: Κατεβάζουν ρολά οι φούρνοι «Βενέτης»

Αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του κορονοϊού βρίσκεται η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, καθώς έως το τέλος του μήνα, λουκέτο βάζουν πέντε καταστήματα της αλυσίδας, εντός της Αττικής. Τη χαριστική βολή έδωσαν τα ψηλά ενοίκια σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση. «Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα λουκέτα» δηλώνει στο newsit.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος να σημειωθεί, ότι έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Όπως εξηγεί «Μετά το δεύτερο κύμα κορονοϊού, όχι μόνο σταμάτησε η ανάπτυξη, αλλά αρχίσαμε να μετράμε τις πληγές μας».  Σε μία αγορά που χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη κατανάλωση και την ανασφάλεια της επόμενης ημέρας, τη χαριστική βολή στους επιχειρηματίες δίνουν τα υψηλά ενοίκια. «Δυστυχώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωσης της πανδημίας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να μειώσουν το ύψος του ενοικίου.  Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν χρήματα για κατανάλωση, ενώ κάθε νέα εξαγγελία που μιλάει για τηλεργασία και περιορισμό στα σπίτια, καθιστά τους καταναλωτές ακόμα πιο επιφυλακτικούς» εξηγεί ο κ. Μονεμβασιώτης, Αρχές του χρόνου, πριν την εμφάνιση του ιού, η εταιρεία χάρασσε πρόγραμμα διεύρυνσης του δικτύου.  Προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, πανελλαδικά το δίκτυο αριθμούσε 110 καταστήματα.  Σε παλαιότερο χρόνο, στα πλάνα της ΒΕΝΕΤΗΣ υπήρχε και η επέκταση στο εξωτερικό, κοιτάζοντας προς Βενετία και Λονδίνο.  

Παράδοση στο ψωμί

Η ιστορία των φούρνων Βενέτη, που σήμερα παράγει 10 τόνους ψωμί την ημέρα, ξεκινά το 1948. Το 1972, σε ηλικία 24 ετών, ανέλαβε την επιχείρηση ο Μπάμπης Βενέτης.about:blank

Τρία χρόνια μετά άνοιξε ο πρώτος καινοτόμος για την εποχή του φούρνος στην οδό Τατοϊου, που αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα, όχι μόνο για τους κατοίκους των βορείων προαστίων, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Το 1989 ο φούρνος Βενέτη παρήγαγε 60 διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού, ενώ την ίδια χρονιά επέλεξε να αναπτύξει το δίκτυό της, όχι μόνο με ιδιόκτητα καταστήματα, αλλά χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο του franchising. Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα franchise και το 1995 δημιουργείται η νέα μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση, με 14.000 τ.μ. χώρους παραγωγής που πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας. 

Το 2009 η ανάπτυξη συνεχίστηκε, με την προσθήκη καταστημάτων καφέ μέσα στα καταστήματα, συνδυάζοντας το φούρνο, το ζαχαροπλαστείο αλλά και το κατάστημα που μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του. 

Στην πορεία δημιουργήθηκαν τρία concepts Βενέτη, τα Βενέτη Food Hall, τα Βενέτη 1948 και τα κλασσικά Βενέτη, που διαθέτουν περισσότερα από 1.500 προϊόντα από την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Σταθμός στη πορεία της εταιρείας αποτέλεσε η απόκτηση και η λειτουργία του εμβληματικού κτιρίου του ΝΕΟΝ στην Ομόνοια, όπου λειτούργησε ένα από τα μεγαλύτερα αρτοποιεία της Ευρώπης.

newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί