Δεν κατάλαβε;- Με άδεια χέρια φεύγει από το Συμβούλιο, αλλά… πετάει από τη χαρά του!- Τι δήλωσε

Χωρίς κυρώσεις στην Τουρκία και χωρίς συμφωνία για ένα αυτοματοποιημένο μηχανισμό που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση προκλήσεων της Άγκυρας επιστρέφει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, εμφανίσθηκε «απολύτως ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα» υποστηρίζοντας πως η ΕΕ «έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δείτε: Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς κυρώσεις η απόφαση για Τουρκία, αλλά η κυβέρνηση δηλώνει… ικανοποιημένη!

A. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έφτασε καν τον πήχη για τις κυρώσεις – Γιατί πέταξε λευκή πετσέτα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παραγράφους του κοινού ανακοινωθέντος όπου αναφέρουν πως «αν η Τουρκία συνεχίσει, θα υπάρξουν κυρώσεις και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της» ενώ το μπαλάκι για κυρώσεις παρατάθηκε για τον Δεκέμβρη.

«Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή. Έγινε πολύ εντατική δουλειά από την ελληνική πλευρά και την κυπριακή πλευρά. Το τελικό κείμενο διαφέρει πολύ από το αρχικό που είχε προταθεί. Θεωρώ ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε «σαφέστατες αναφορές» στα ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται ενώ αναφέρθηκε και σε άλλη σημεία των συζητήσεων χαρακτηρίζοντας «σαφέστατη θετική» την αναφορά για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία επανέλαβε πως η χώρα μας «είναι διατεθειμένη να παραπέμψει το θέμα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και να δεχθεί την ετυμηγορία του» εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως «οι συζητήσεις να μην είναι διακοσμητικές αλλά να καταλήξουν σε απτό αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί