Ο Μητσοτάκης έμαθε ιστορία, διαβάζοντας … Μπλεκ: “Οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν εμπνευστεί από… την Αμερικανική επανάσταση”!

Ποιος θα το περίμενε οτι θα μαθαίναμε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι … Κολοκοτρώνης, Καραισκάκης , Μπότσαρης , Ανδρούτσος και οι άλλοι οπλαρχηγοί του ελληνικού ξεσηκωμού το 1821 , είχαν … “εμπνευστεί” … από την Αμερικανική επανάσταση!

Δεν είναι τρολάρισμα, είναι όσα ισχυριστήκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψή του, μαζί με τον Μάικ Πομπέο, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας, σε μία χοντροκομμένη προσπάθεια να χαιδέψει τα αυτιά του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αλλά και να στείλει ένα ακόμα μήνυμα “δεδομένου” συμμάχου …προς τις ΗΠΑ. Μόνον που … ανιστόρητος – όπως έχει αποδειχθεί πολλες φορές – οτι είναι και χωρίς συναίσθηση του μέτρου, φάνηκε μάλλον γραφικός με ένα …. ιστορικής … σημασίας ψέμα!

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση». Μέχρι χθες, όλοι γνώριζαν πως η ελληνική επανάσταση εμπνεύστηκε από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό. Ωστόσο, ενώπιον του υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου, η Αμερικανική Επανάσταση… προσπέρασε τη Γαλλική, η οποία ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα.

Μάλλον οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν αναζητήσει μέσω… Google τι συνέβαινε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ήταν και η Γαλλική Επανάσταση τότε που συγκλόνισε την Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς πήραμε τα φώτα μας από την Αμερικανική.

Πηγή: documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο Μητσοτάκης έμαθε ιστορία, διαβάζοντας … Μπλεκ: “Οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν εμπνευστεί από… την Αμερικανική επανάσταση”!”

  1. Δήμος Σθένης

    Αααα! Δεν το ξέρατε; Και οι 298 του Λεωνίδα (γιατί δεν ήτανε ακριβώς 300) από τη μάχη του Λέξιγκτον εμπνεύστηκαν και εκείνο το επικό “Μολών λαβέ” από την πρόσκληση για την είσπραξη των φόρων τσαγιού είναι εμπνευσμένο! Το δε πρώτο ελληνικό σύνταγμα από τη διακήρυξη Τζέφερσον – Φραγκλίνου προέκυψε με τον παρακάτω διάλογο μεταξύ Μαυροκορδάτου – Κωλέττη και Τζέφερσον – Φραγκλίνου μέσω της προεδρικής κόκκινης τηλεφωνικής γραμμής των ΗΠΑ διότι εμείς ακόμη τότε παλεύαμε με ένα καθυστερημένο σύστημα ασυρμάτου που δεν παρείχε ασφάλεια.
    Αλέξ: Έλα Τζέφρυ, εδώ Άλεξ από greece. Τι γίνεσαι βρε ψυχή! Καιρούς έχουμε να τα πούμε: Πως τα πάτε εσείς εκεί πέρα με τους Εγγλέζους; Γιατί εμείς εδώ το παραχέσαμε και κάποιοι αναρχικοί, καρμποναρέοι, με κομουνιστικές ιδέες θέλουνε σύνταγμα και τέτοιες μαλακίες! Μ’ έχουνε στριμώξει ρε! Δεν ξέρω τι διάολο να κάνω!
    Τζέφ: Γεια σου, μαρή Αλέκα, καραμπουζουκλού και γκομενιάρα!!! (πάντα συνήθιζε να τον πειράζει ο Τζέφρι τον Αλέξανδρο) Χρόνια και ζαμάνια! Από τότε που τα πίναμε εκεί στην Ιταλία στου Μποτιλιάνι την ταβέρνα μ’ εκείνες τις ξανθιές και μαυρομάτες που μας πάσαρε ο Μουσολίνι έχω να πάρω νέα σου! Τι γίνεσαι, μαρή μπαγάσω; Δε σε κάνανε βασίλισσα οι συμπατριώτες σου που ‘λεγες; Τι μαλακίες σύνταγμα μου λες; Γράψε τους εκεί μια παπαριά και βούλωσε τους το στόμα. Σάμπως θα το εφαρμόσεις; Ξέρεις εσύ. Είσαι του διαόλου κάλτσα. Δε σε φοβάμαι…Αλίμονο σ’ αυτούς που θα τα βάλλουνε μαζί σου!
    Αλέξ: Λες έ! Ρε δε λες του Φραγκλίνου να ρθει να στήσει καμιά βάση εδώ στο Ναύπλιο ή και στο Μεσολόγγι που μου περνάει καλύτερα, να βάλει κι ένα χεράκι, να τα κάνει απάνω του ο Μαχμούτ και να μουτίσουν κι οι επαναστάτες γιατί ο Μιαούλης δεν τα καταφέρνει… Βούλιαξε εκεί κάνα-δυο καραβάκια, αλλά
    Τζέφρι: Α μπα. Νωρίς είναι ακόμα. Σκέφτομαι όμως να σας στείλω μετά από καμιά διακοσαριά χρόνια έναν Πομ-Πέος να του δώσετε κανένα λιμανάκι εκεί να συσφιχτούμε και να ‘χουμε να παίζουμε κι εμείς εκεί στην ανατολική Μεσόγειο…
    Αλέξ: Ό,τι πεις Τζέφρι μου, ό,τι πεις εσύ… Σου χαλάμε εμείς χατήρι! Θα περιμένουμε, Τότε κι εμείς θα είμαστε πιο έτοιμοι γιατί λέμε να σας στείλουμε να μας “μορφώσετε” έναν παιδαρά, γνωστής οικογενείας ως πρωθυπουργό μας για να σας υποδεχτεί και να τα κουβεντιάσετε εκεί στη Χαλέπα, γιατί μέχρι τότε θα έχουμε και την Κρήτη που έχει το πιο καλό λιμάνι…, της χώρας, έχει και καλή ρακή, χοχλιούς, μυζηθρόπιτες, καλτσούνια. τσιγαριαστά και μεζέδες, να φάνε, να πιούνε και να στηθούνε στα τέσσερα για να κάνει ο Πομ-Πεος τη δουλειά του και τη δουλειά της Αμέρικας… Κι έχει και δεκατρείς καμπινέδες πρόβλεψη για το ζόρισμα!!!
    Και τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ, καλά τα μίλησαν, τ’ αποφάσισαν, τα οργάνωσαν τα προγραμμάτισαν και σ’ αυτά εκπαιδεύτηκε ο κ. “Καλάμπιας¨των Ελλήνων στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ που περάτωσε τις πρωθυπουργικές του σπουδές!
    Βέβαια ο Πομπέος τον έγραψε ανεξιτήλως στις τελευταίες δυο συλλαβές του ονόματός του και τον συνεχάρη για τις ιστορικές του γνώσεις που εγγίζουν το απώτατο παρελθόν της Ελληνικής ιστορίας και, αφού ανακουφίστηκε ρευόμενος και περδόμενος, ανεχώρησε μετά της συζύγου του κραυγάζων απολύτως ικανοποιημένος: Μπράβο μας Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, καλά τους γ@–σ@με, καλά τους χ…σ@με Πάμε γι άλλα τώρα! Και έφυγε προς μεγάλη του θλίψη επειδή δεν πρόλαβε να δοκιμάσει από το γλυκό περγαμόντο που του είχε υποσχεθεί η κ. πρόεδρος!
    Φυσικά όλα αυτά κανέναν δεν ενδιαφέρουν και προπαντός δεκαπεντάρη ή δεκαεφτάρη, αλλά εμείς τα γράφουμε έτσι για “τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας”!!! Και που ξέρει κανείς! Κάποια μέρα μπορεί να …διαφωτίσουν και κάποιους πενηνταδυάρηδες, μήπως και “κερδίσουν κι αυτοί τη ρουφιάνα τη σοβαρότητα”. Χε,χε…
    Ουφ…ξαλάφρωσα κι εγώ!!!

    Υ.Γ. Ζητώ συμπάθιο απ’ τον κ. Παναγόπουλο για τη χρήση του τίτλου του πραγματικά σπουδαίου βιβλίου του!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί