Η κυβέρνηση “χειροκροτά” με γκλομπ στους ανθρώπους του δημόσιου συστήματος Υγείας (φωτο- βίντεο)

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, κλείνοντας τον δρόμο στους διαδηλωτές.

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν νωρίς έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον Βασίλη Κικίλια.

Στο έδαφος βρίσκεται πιθανότατα τραυματισμένος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετέδωσε πριν από λίγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κατερίνα Μπατζάκη. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε με ένταση καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει το δρόμο για να γίνει η συγκέντρωση όπως ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ και ακολούθησε συμπλοκή.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει πλέον εξομαλυνθεί και ο δρόμος έξω από το υπουργείο Υγείας έχει ανοίξει.

Αρχικά η ένταση πυροδοτήθηκε από την άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει δρόμο για την πορεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών. Στη συνέχεια μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 300 – 400 συμβασιούχοι παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, «βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται), εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας».

Πηγή: ΕΡΤ

Χρ. Σπίρτζης: «Χειροκροτούν» τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές… με γκλομπ

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη

«Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χειροκροτεί από τα μπαλκόνια τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

Τους «χειροκροτεί» με γκλοπ στο δρόμο εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο για τις διαδηλώσεις που πρόσφατα ψήφισε ενισχύοντας την εργαλειοθήκη του δόγματος «τρόμος και πάταξη».

Τους «χειροκροτεί» με χημικά και δακρυγόνα αναδεικνύοντας τα ψέματα της κυβέρνησης για τις δήθεν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στις δημόσιες δομές υγείας.

Οι ήρωες στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους και τα ΜΑΤ του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη τους το κατέστησαν σαφές σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα διαγγέλματα του κυρίου Μητσοτάκη διαλύονται με κρότο στην καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν έναν άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικό κατήφορο, στα σχολεία, την καθημερινότητα, την εργασία, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεν αρκούν τα διαγγέλματα για την αντιμετώπισης της κρίσης ούτε η «άριστη» επικοινωνιακή πολιτική εικονικής πραγματικότητας της ΝΔ, που διαψεύδεται κάθε στιγμή από την πραγματική ζωή και τα πραγματικά προβλήματα».

Ν. Ηλιόπουλος: Τα χειροκροτήματα τελείωσαν και επιστρέψαμε στα γκλοπ

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των υγειονομικών:

«Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προσχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί το σχέδιο της είναι η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλοπ.
Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί