Τα γραμματόσημα με… μουσακά και χταποδάκι και η… “Καθημερινή” που δεν μπορεί να… τα καταπιεί!

Και την αγγλόφωνη Καθημερινή θα πρέπει να προσθέσουμε πλέον στην μεγάλη λίστα εκείνων που αντέδρασαν έντονα στη νέα σειρά γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ με θέμα την ελληνική(;) γαστρονομία.

Τα τέσσερα γραμματόσημα που παρουσίασαν τον περασμένο Ιούλιο τα ΕΛΤΑ δέχτηκαν σφοδρή κριτική, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς απεικονίζουν με βαθιά στερεοτυπικό τρόπο την ελληνική κουζίνα, και μάλιστα με χαμηλής ποιότητας και αισθητικής φωτογραφίες μιας μερίδας μουσακά, αρνιού, σπανακόπιτας και χταποδιού. Ωστόσο και η αγγλόφωνη Καθημερινή, μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο εξωτερικό, την οποία διαβάζουν συστηματικά εκατομμύρια πολίτες, δεν παρέλειψε να σχολιάσει σε άρθρο της την (τουλάχιστον) ατυχή επιλογή των ΕΛΤΑ.

«Τα ΕΛΤΑ συνοψίζουν την ελληνική γαστρονομία σε αυτά τα τέσσερα πιάτα, φωτογραφημένα με κακό τρόπο σαν να πρόκειται για φωτογραφίες σε κατάλογο ταβέρνας του 1980 που σερβίρει τα πάντα, από πίτσες μέχρι σουβλάκι και γεμιστά», αναφέρει το άρθρο της αγγλόφωνης Καθημερινής που έχει τίτλο «Η άστοχη νέα σειρά γραμματοσήμων».

«Η ειδική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε στις 20 Ιουλίου ενσαρκώνει πολλά στερεότυπα για την ελληνική γαστρονομία, στερεότυπα από τα οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να απεμπλακεί ώστε να προχωρήσει μπροστά, να εξελιχθεί και να διεκδικήσει μια ισχυρή παρουσία ανάμεσα σε άλλες κουζίνες του κόσμου, με ξεχωριστό και μοντέρνο χαρακτήρα», συμπληρώνει το άρθρο.

«Για να το πούμε απλά, αν θέλεις να στείλεις γράμμα στην εποχή του email, κάν’ το με στυλ, ή μη το κάνεις καθόλου», καταλήγει αιχμηρά το άρθρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί