Καμία δέσμευση από το Υπ. Πολιτισμού στην ερώτηση του Χ. Μαμουλάκη για την ανάδειξη της Σήραγγας Σκαλανίου

Με απάντησή της, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, αποφεύγει να δεσμευτεί στο ζήτημα της προστασίας, της αρχαιολογικής έρευνας και της ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου της Σήραγγας Σκαλανίου, που είχε ζητήσει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη στην απάντησή της προς τον Χάρη Μαμουλάκη και τον συνυπογράφοντα, Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, αξιοποιώντας τα στοιχεία που διαθέτουν στο αρχείο τους για το υδραγωγείο Κνωσού – Ηρακλείου, καθώς και την υπό εξέλιξη επιστημονική έρευνα, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ανάδειξης του υδραγωγείου, μέρος του οποίου αποτελεί και η Σήραγγα Σκαλανίου, μέσω μίας πολιτιστικής διαδρομής, με έμφαση στη χρήση του διαχρονικά».

«Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, σαφώς και δεν μας ικανοποιεί, αφού είναι γενική και αόριστη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο που υπερβαίνει σε μήκος τα 1.100 μέτρα και κατά πάσα πιθανότητα εξυπηρετούσε τις ανάγκες υδροδότησης του Χάνδακα κατά την Ρωμαϊκή εποχή, ενώ επαναχρησιμοποιήθηκε την περίοδο της Αιγυπτιοκρατίας, δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτο. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει υποχρέωση να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ανάδειξης και αξιοποίησής του, να αντιληφθεί τη σημασία του μνημείου, αλλά και τα πρόσθετα οφέλη που θα προκύψουν στην Κρήτη από την ανάδειξή του. Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί