Οικογένεια Μητσοτάκη: Όλο το κράτος στα πόδια της! – Τα μέλη της που κατέχουν… επιτελικές θέσεις! (φωτο)

Τελικά πόσο υπερβολικό είναι το ότι ολόκληρη η Ελλάδα, επί σχεδόν 150 χρόνια, υπάρχει για να σιτίζει τους Μητσοτάκηδες και τα διάφορα τέκνα τους; Κι αυτοί να μεγαλώνουν και να πληθύνονται για να αναλαμβάνουν δημόσιες θέσεις;

Δείτε: Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Αυτό είναι το παρακράτος

Ας επιχειρήσουμε μια καταγραφή όλων αυτών που σήμερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθορίζουν το μέλλον της Ελλάδας και, παρά τις διακηρύξεις, ενισχύουν με κάθε τρόπο την έννοια της οικογενειοκρατίας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη είναι βουλευτής. Όπως παλιότερα ήταν πρόεδρος της ΝΔ ή πρωθυπουργός ο πατέρας Κωνστ. Μητσοτάκης και είχε βουλευτές άλλα μέλη της οικογένειας, όπως τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη και, στη συνέχεια, τη χήρα του Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρωτανιψιός Μητσοτάκη και γιος της Ντόρας, Κώστας Μπακογιάνης, είναι δήμαρχος Αθηναίων, ενώ διαδοχικά πέρασε από τα αξιώματα του δημάρχου Καρπενησίου και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Σύζυγός του είναι ένα από τα γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, η Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, που συχνά πυκνά κάνει … “αμερόληπτες” συνεντεύξεις” στον πρωτοθείο πρωθυπουργό. Ενώ παρουσιάζει και τις νίκες του συζύγου της!

Ο Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο τού ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ...

(Στην Ελλάδα μόνο θα πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Ίσως και σε κάποια μπανανία…)

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρία-Εύα (Μαρέβα) Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει τοποθετηθεί, ως επιχειρηματίας της μόδας προφανώς, από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη μέλος της Επιτροπής Ελληνικής Χειροτεχνίας εν όψει των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση!

Η αρχή έγινε με τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον «κλειδοκράτορα» του Μαξίμου και προσώπου της εμπιστοσύνης του όπως τον αποκαλούν στην δημοσιογραφική πιάτσα. Ο Δημητριάδης ανέλαβε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και επιτελικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Μετά την τοποθέτηση Δημητριάδη, ακολούθησαν και οι διορισμοί των δύο αδερφών της πεθεράς του. Της μητέρας δηλαδή της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Πρόκειται για την γνωστή χορογράφο και καθηγήτρια κινησιολογίας Ερση Πήττα η οποία τοποθετήθηκε στη θέση του της αντιπροέδρου στο Εθνικό Θέατρο, σε αντικατάσταση του ηθοποιού Ρήγα Αξελού. Την ίδια περίοδο τοποθετήθηκε επίσης στη θέση του αντιπροέδρου της Κρατικής Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, ο αδερφός της πεθεράς Μητσοτάκη, σκηνοθέτης και συγγραφέας Χριστόφορος Χριστοφής. Για τους διορισμούς αυτούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σφοδρή κριτική αλλά ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να συγκινείται.

Δείτε: Τώρα ο Μητσοτάκης διορίζει και το σόι της πεθεράς του!- Πού τοποθέτησε τα αδέρφια της!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μητέρα της συζύγου του

Μετά τα αδέρφια της πεθεράς του ακολούθησε ακόμη ένας διορισμός. Αυτή τη φορά της ξαδέλφης του πρωθυπουργού Κατερίνας Ονουφριάδου στο Δ.Σ. της Attica Bank ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019 η ξαδέλφη του πρωθυπουργού επιλέχθηκε να αντικαταστήσει την παραιτηθείσα Ζαχαρούλα Παπαθεοδώρου.

Ακόμα και ο “μεγάλος περίπατος” που έστησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιαννης, σχετίζεται με συμφέροντα της οικογένειας!

Κώστας-Μπακογιάννης-Αλεξία-Μπακογιάννη-Ντόρα-Μπακογιάννη - Boxnews.gr

Διαβάστε:

Ερωτήματα εγείρονται από την επιλογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα tvxs.gr να αναθέσει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης την επικοινωνιακή ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία φαίνεται να συνδέεται με την οικογένεια Μπακογιάννη.

Οι διάφορες «συμπτώσεις» που αποκαλύπτονται ως προς την εταιρεία που επιλέχθηκε για να αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό δημιουργούν προβληματισμό, ειδικά σε μια εποχή στην οποία όλοι προετοιμάζονται για πολύ δύσκολες ημέρες και οι εξηγήσεις θα πρέπει να είναι αρκούντως ικανοποιητικές.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα tvxs.gr ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη, Φάνης Σπανός, στις 28 Απριλίου, υπέγραψε σύμβαση με την οποία αναθέτει στην εταιρεία Yellow Toolbox την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών προς το σκοπό της εμπέδωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με αμοιβή ύψους 35.000 ευρώ.

Η σύμβαση από πλευράς της εταιρείας υπογράφεται από την Νάνσυ Σουρμπάτη η οποία όμως εκτός από Πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας τυγχάνει και Αντιπρόεδρος στην εταιρία δημοσίων σχέσεων «AIA Relate», με την οποία μάλιστα συστεγάζονται και στην οποία πρόεδρος είναι η Αλεξία Μπακογιάννη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρίας Yellow Toolbox που ιδρύθηκε το 2010 πρόεδρος ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετείχε και στην συστεγαζόμενη AIA Relate.

Και προσφάτως μάς προέκυψε η άλλη αδερφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα, η οποία τοποθετήθηκε πρόεδρος του φορέα για τα αιολιά πάρκα στην Ελλάδα!

Δείτε: Η αδερφή του Κ. Μητσοτάκη πρόεδρος της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα

Να θυμίσουμε ακόμα μερικά επίλεκτα μέλη της;

Κυριάκος Βιρβιδάκης, ανιψιός (γιος της αδελφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) για χρόνια υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος Χανίων.

1926078.jpg

Βουλευτής υπήρξε και ο Στέλιος Νικηφοράκης, τον οποίο ο Κων. Μητσοτάκης είχε τοποθετήσει ως διευθυντή και εκδότη στην εφημερίδα που έβγαζε στα Χανιά, τον «Κήρυκα».

Ξεσπάθωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Νικηφοράκης... - Press24.gr

Και ακόμα άλλα!

Συμπληρώστε τον κατάλογο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί