Αυτό είναι το παρακράτος

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ διάστημα η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από ένα φαινόμενο που έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές και μαφιόζικες πρακτικές, με τη συνεπικουρία μέσων μαζικής ενημέρωσης, εισβάλλουν στον πολιτικό διάλογο αξιώνοντας να καθορίσουν την πολιτική αντιπαράθεση, τον τρόπο σκέψης των πολιτών, την πολιτική συμπεριφορά τους.

ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ στην πολιτική της κασέτας, όταν πριν από καμιά τριανταριά χρόνια τις αγόραζε κανείς με το κιλό στην Ομόνοια. Και υπήρχαν για όλα τα γούστα. Από παρακολουθήσεις πολιτικών, ακόμη και πρωθυπουργών, έως και καταγραφές… κλειδαρότρυπας.

ΑΥΤΗ τη φορά έχουμε μια ποιοτική διαφορά. Μαζί με τις παράνομες καταγραφές πολιτικών δημοσιεύεται και υλικό της ΕΥΠ που αφορά παρακολουθήσεις ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος και επίορκων κρατικών υπαλλήλων. Ολα αυτά για να καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η χώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ατέλειωτο εκκολαπτήριο παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών σε όλα τα επίπεδα.

«ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ περίοδο τέτοιο παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε», δήλωσε ο δήθεν συγκλονισμένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Τι λέτε, κύριε; Καταλαβαίνετε τι λέτε; Εχετε συναίσθηση του πολιτικού και πολιτειακού ρόλου σας; Τόσο ανεύθυνος και τόσο επικίνδυνος είστε;

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και αμαύρωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου εμμέσως πλην σαφώς, επιχειρείται να συσχετιστεί ένας πολιτικός χώρος με το κοινό έγκλημα. Πρωταγωνιστής της επιχείρησης, ο υπουργός των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους…

ΑΥΤΟ είναι το παρακράτος. Γιατί το παρακράτος δεν ήταν ποτέ τίποτε περισσότερο από τη σκοτεινή δράση κρατικών μηχανισμών, με αρωγό και κάποια μέσα ενημέρωσης όποτε χρειαζόταν και με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

ΑΠΟ τέτοιες πρακτικές η χώρα ουδέποτε κέρδισε. Αντίθετα έχασε πολλά. Και στο επίπεδο της πολιτικής και στο επίπεδο της ενημέρωσης και στο επίπεδο της δημοκρατίας.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ επομένως; Τα παρακμιακά φαινόμενα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Οπως και οι φορείς τους. Το ζήτημα είναι αν θα τα αφήσουμε να κυριαρχήσουν. Και σε αυτό δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα παραπάνω από την “Άποψη” της Εφημερίδας Συντακτών

Και στο υστερόγραφο

Το πραγματικό παρακράτος, βέβαια στην Ελλάδα είναι η οικογένεια Μητσοτάκη. Αυτή που ελέγχει, απομυζά και πλουτίζει από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Αυτή που αφήνει τη μια καρέκλα και αναλαμβάνει τη άλλη.

Και κάθε νεογέννητο μέλος το ετοιμάζει για τη θέση και το αξίωμα του κράτους που θα αναλάβει.

Σαν μια δυναστεία, σας πούμε…

Candiot

Δείτε επίσης:

Πληρώνουμε το Μητσοτακέικο από τον 19ο αιώνα κι αυτό έχει το θράσος να κατηγορεί την Αριστερά για παρακράτος!

Η αδερφή του Κ. Μητσοτάκη πρόεδρος της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα

Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί