Οικογένεια Μητσοτάκη: Από την… Τουρκοκρατία τρώγει τα κρατικά ταμεία! – Δείτε την παρασιτική φάρα

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ιστορία με τον πυροβολισμό του αστυνομικού σε βάρος του 16χρονου που έκλεψε 20 ευρώ βενζίνη, προσπαθεί όλο το σύστημα των media, καλοπιασμένων, χρυσοπληρωμένων και κατεξοχήν με ευλύγιστη μέση σφουγκοκωλάριων , να μας πείσει ότι καλώς ο αστυνομικός πυροβόλησε για την κλοπή των 20 ευρώ!

Δημοσιογράφοι λέγονται αυτοί… Ντουντούκες του Μητσοτακέικου θα έπρεπε να λέγονται πιο σωστά.

Όπως αυτή εδώ απερίγραπτη που εκφράζει και διαλαλεί τη χιτλερικής επινόησης αντίληψη “όποιος κλέβει στα 16 στα 20 σκοτώνει”! Με αυτή τη φασιστική αντίληψη έχουν γίνει σφαγές στην ανθρωπότητα, αλλά πού να το καταλάβει η καλή κοπέλα με τα ακριβά της ρούχα…

Όλοι αυτοί προσπαθούν μας πείσουν για το “δίκιο του αστυνομικού που πυροβολεί”, καθώς, εκτός των άλλων, ο κλέφτης είναι Ρομά. Και οι Ρομά, μας λένε, “έχουν μάθει να κλέβουν, έτσι μεγαλώνουν, κάνουν μεγάλες οικογένειες και ζουν εις βάρος μας, δε θα ταΐζουμε εμείς τις οικογένειες των Ρομά. Άλλωστε ζούνε με τα επιδόματα του κράτους”.

Κοιτάξτε τώρα ποιοι τα λένε αυτά, εκείνοι που πληρώνονται για να καθαρίζουν τα παπούτσια του Μητσοτακέικου.

Το οποίο Μητσοτακέικο ζει εδώ και 5-6 γενιές, από τον 19ο αιώνα και την εποχή ακόμα της Τουρκοκρατίας, με το δημόσιο χρήμα!

Διαβάστε αν δεν το πιστεύετε, αν και το ξέρετε:

Αποτελεί, προφανώς το συνώνυμο της έννοια της οικογενειοκρατίας στη δημόσια ζωή της χώρας. Και σίγουρα ξεκίνησε ως το πολιτικό κατεστημένο της Κρήτης από τον 19ο αιώνα!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

Ο προπάππους του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898) , γαμπρός του Ελευθερίου Βενιζέλου, ήταν στο πολιτικό κατεστημένο του νησιού από τα τέλη του 19ου αιώνα, ως ιδρυτής και αρχηγός του κρητικού κόμματος των Ξυπόλητων, από το οποίο ο Ελ. Βενιζέλος δημιούργησε το Κόμμα των Φιλελευθέρων όταν το παρέλαβε.

Αφήνουμε όλους του άλλους, τον παππού Κυριάκο, πατέρα του Κων. Μητσοτάκη, που ήταν βουλευτής, τον θείο Αριστομένη, τον προπάππο Χαράλαμπο Πλουμιδάκη, τον ίδιο τον Κων. Μητσοτάκη, τα τέκνα και τα εγγόνια του! Και εξαιρούμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αδελφό της προγιαγιάς του Κυριάκου!

Για να δούμε λοιπόν τους πολιτικούς της οικογένεια Μητσοτάκη (δεν καταγράφουμε την πλευρά της οικογένειας Βενιζέλου, με την οποία η οικογένεια Μητσοτάκη έγινε μία, με το γάμο του γενάρχη, Κωνσταντίνου, με την Κατίγκω, αδελφή του Ελευθερίου Βενιζέλου):

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παππούς του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη. Βουλευτής της κρητικής συνέλευσης, ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του κόμματος των «Ξυπόλητων», το οποίο αργότερα μετεξέλιξε σε Κόμμα Φιλελευθέρων ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Κων. Μητσοτάκης παντρεύτηκε την αδελφή του Ελ. Βενιζέλου κι έτσι οι δυο οικογένειες και έγιναν μια και μεγάλη!

Κυριάκος και Αριστομένης, γιοι του Κωνσταντίνου, βουλευτές Χανίων αλλά και υπουργοί και τα δυο αδέλφια! Ο Αριστομένης υπήρξε και αντιπρόεδρος της βουλής.

-Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, εγγονός του πολιτικού Κων. Μητσοτάκη, δευτερανιψιός του Ελ. Βενιζέλου, γιός του βουλευτή και υπουργού, Κυριάκου, ανιψιός του βουλευτή και υπουργού Αριστομένη Μητσοτάκη. Πρώτος εξάδελφος (γιοι δυο αδελφών) του πρώην υπουργού, Κων. Στεφανάκη.

Κωνσταντίνος Στεφανάκης, γιος της Μαρίας, κόρης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ανιψιός των βουλευτών και υπουργών Κυριάκου και Αριστομένη, πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη. Βουλευτής του προδικτατορικού Κέντρου, υπουργός στις λεγόμενες «κυβερνήσεις αποστατών» και βουλευτής της ΝΔ.

Κυριάκος Βιρβιδάκης, βουλευτής και δήμαρχος Χανίων, ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού, Κων. Μητσοτάκη, γιος της Αικατερίνης Βιρβιδάκη, αδελφής του Κων. Μητσοτάκη και διευθύντριας για χρόνια του πολιτικού του γραφείου. Δισέγγονος του γενάρχη Κων. Μητσοτάκη, εγγονός του βουλευτή και υπουργού Κυριάκου, ανιψιός του επίσης υπουργού και βουλευτή, Αριστομένη κλπ.

Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος Αθηναίων, κόρη του πρώην πρωθυπουργού, εγγονή, δισέγγονη, εξαδέλφη και ανιψιά βουλευτών, υπουργών κλπ, σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη, τον οποίο δολοφόνησε η 17 Νοέμβρη, και ο οποίος υπήρξε επίσης βουλευτής του Κων. Μητσοτάκη. Αδελφή του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, μητέρα του Κώστα Μπακογιάννη, δημάρχου Καρπενησίου και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

-Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων και Καρπενησίου, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, αρχηγός της ΝΔ, βουλευτής και υπουργός, γιος του πρώην πρωθυπουργού, αδελφός της πρώην υπουργού Ντόρας, εγγονός, δισέγγονος, εξάδελφος και ανιψιός βουλευτών, υπουργών κλπ. Θείος του μέχρι τώρα περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων, όπως η μητέρα του.

-Αντιγόνη Λυμπεράκη, βουλευτής, εγγονή του Αριστομένη Μητσοτάκη, δηλαδή, κόρη της Αρτεμισίας, κόρης του Αριστομένη.  Ανιψιά του πρώην πρωθυπουργού, Κων. Μητσοτάκη, ανιψιά άλλων βουλευτών και υπουργών της οικογένειας Μητσοτάκη, εξαδέλφη του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επί πρωθυπουργίας του ή προεδρίας του στη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε βουλευτές του, την κόρη του, Ντόρα, τον γαμβρό του, Παύλο, τον ανιψιό του Κυριάκο Βιρβιδάκη, . Η Ντόρα υπήρξε και υπουργός με πρωθυπουργό τον Κων. Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος ήταν ακόμα μικρός, μόλις 22 χρονών όταν ο πατέρας του έγινε πρωθυπουργός.

Βουλευτής υπήρξε και ο Στέλιος Νικηφοράκης, τον οποίο ο Κων. Μητσοτάκης είχε τοποθετήσει ως διευθυντή και εκδότη στην εφημερίδα που έβγαζε στα Χανιά, τον «Κήρυκα».

Οικογενειοκρατία δυο αιώνων, δηλαδή! Ίσως η πιο χαρακτηριστική στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Δείτε επίσης:

Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Πληρώνουμε το Μητσοτακέικο από τον 19ο αιώνα κι αυτό έχει το θράσος να κατηγορεί την Αριστερά για παρακράτος!

Μητσοτακέικο τζαμπατζήδων από τον 19ο αιώνα!- Ο γιος του Κ. Μητσοτάκη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μόλις τέλειωσε το στρατό!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί