Αλαλούμ και στον τουρισμό: Ο υφυπουργός «αδειάζει» τον υπουργό για τις ζώνες επικινδυνότητας στα νησιά (Βίντεο)

Οι υπουργοί του Μητσοτάκη αλληλοκαρφώνονται δημοσίως

Εμφύλιος προ των πυλών στο υπουργείο Τουρισμού με αφορμή τις ζώνες επικινδυνότητας για τα νησιά που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Μάνος Κόνσολας «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Χάρη Θεοχάρη κάνοντας λόγο για έλλειψη υπευθυνότητας αναφορικά με το καυτό αυτό ζήτημα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha, ο υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε την άποψη ότι το υπουργείο δεν διαχωρίζει τα νησιά και τόνισε ότι όσοι προβάλλουν τέτοια ζητήματα είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι».

Κλιμακώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την κριτική του ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο. Αν κάποιος στο υπουργείο είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Λήδα Μπόλα ρώτησαν τον Μάνο Κόνσολα εάν πρέπει να παραιτηθεί ο Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό να απαντά «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε ασκήσει κριτική και χθες δηλώνοντας ότι «το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους», ενώ και υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποσαφήνισε ότι «το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Οπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχει διαχωρισμός»…

Το σχέδιο για τον τουρισμό είχε παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα και… όμορφες διαφάνειες από τον υπουργό Τουρισμού στις 20 Μαΐου, λίγα λεπτά μετά από το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Για την κατανομή νησιών σε συγκεκριμένες ζώνες επικινδυνότητας εξέφρασαν την οργισμένη αντίθεσή τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αρκετών νησιών, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Αλ. Χαρίτσης: Οι υπουργοί του Μητσοτάκη αλληλοκαρφώνονται δημοσίως

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τα νησιά μας είναι τόσο σοβαρό, όσο σοβαρή είναι και η εικόνα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη να αλληλοκαρφώνονται δημοσίως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το ηχηρό άδειασμα του Μάνου Κόνσολα στον Χάρη Θεοχάρη.

Όπως σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, «ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που η σχετική κυβερνητική πρόταση, χαρακτηρίζει σε ζωντανή μετάδοση στον Alpha «επικίνδυνους» και «ανεπαρκείς» όσους μιλούν για κατάταξη των νησιών σε επικίνδυνα και μη.

Άρα και τον υπουργό του κ. Θεοχάρη που παρουσίασε αυτή την κατάταξη στην ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη τη προηγούμενη βδομάδα».

Ο κ. Κόνσολας υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας ότι «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο».

«Δυστυχώς το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τα νησιά μας είναι τόσο σοβαρό, όσο σοβαρή είναι και η εικόνα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη να αλληλοκαρφώνονται δημοσίως…» καταλήγει με νόημα ο Αλ. Χαρίτσης.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί