Τί ετοιμάζουν;- Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους πολίτες: Δείχνουν παλιά πλάνα με γεμάτες παραλίες και δρόμους

Στην επικοινωνιακή επιχείρηση που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους πολίτες ως απείθαρχους στα μέτρα που ανακοινώνονται φαίνεται να συμμετέχουν κάποια ΜΜΕ.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, επανειλημμένα, προβάλουν παραπλανητικές εικόνες ή πληροφορίες, προκειμένου τα μέτρα που – αυτονόητα- λαμβάνει η κυβέρνηση να αποδοθούν σε ανευθυνότητα των πολιτών. Το νέο “κρούσμα” σημειώθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τη Δευτέρα προβλήθηκαν το βράδυ αρκετά πλάνα σε ΜΜΕ όπως και στα κοινωνικά δίκτυα, που δείχνουν συνωστισμό από κόσμο που περπατά στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ήταν πλάνα που τραβήχτηκαν στις …17 Μαρτίου

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε ένας κάτοικος της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην τηλεόραση προβλήθηκαν πλάνα από τις 17 Μαρτίου, όταν ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος κατέβηκε στο κέντρο και βρέθηκε στην παραλία και τον κατέγραψαν. Ο ίδιος το αντιλήφθηκε όταν η κόρη του από την Αμερική του τηλεφώνησε για να τον επιπλήξει, παρασυρμένη από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ, στα οποία εμφανιζόταν να περπατά.

Εκτός από τη μαρτυρία του ανθρώπου από τη Νεάπολη, υπήρξε άλλος πολίτης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερα του ποδηλάτου πραγματικά την κίνηση το απόγευμα της Δευτέρας με ακρίβεια λεπτών και ανάρτησε το video. Όπως φαίνεται η κίνηση είναι φυσιολογική, ο κόσμος ελάχιστος και οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται κανονικά από τους πολίτες, που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το «Πρώτο Θέμα»: Μιλά για γεμάτες παραλίες στο Φάληρο ενώ είναι άδειες

Είναι περίεργη η εμμονή του Πρώτου Θέματος να κατασκευάζει ψεύτικες ειδήσεις μιλώντας για γεμάτες παραλίες στο Παλαιό Φάληρο, για ανθρώπους που παραβιάζουν τα μέτρα ενώ την ίδια ώρα οι κάμερες των ξενοδοχείων της περιοχής να τις δείχνουν άδειες.

Έτσι σε θέμα που ανέβασε σήμερα η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος με τίτλο: Κορωνοϊός – Παραλίες: Ξανά έξω οι Αθηναίοι, εμφανίζει φωτογραφίες με κόσμο.

Ποιος είναι ο λόγος για να παρουσιάζουν γεμάτες παραλίες την ώρα μάλιστα που οι κάμερες τις δείχνουν άδειες;

Ίσως η απάντηση είναι στο ότι τα ΜΜΕ που δέχθηκαν πρόσφατα τις «διαφημίσεις» εκατομμυρίων από το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να παρουσιάσουν τους Έλληνες ως ανεύθυνους με την κυβέρνηση του αρχιστρατήγου Κυριάκου Μητσοτάκη να παλεύει να τους βάλει στον καλό δρόμο!

Έτσι η κρατική ευθύνη εξαφανίζεται για να δώσει τη θέση της προκαταβολικά στην ευθύνη του πολίτη που πάντα φταίει… Την ίδια στιγμή μάλιστα που από παντού ακούγονται οι φωνές για μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ!

  • Η πρώτη φωτό είναι από το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο οι παραλίες στο Παλιό Φάληρο είναι γεμάτες καθώς φταίνε «οι ανεύθυνοι Έλληνες.
  • Η δεύτερη είναι φωτό από τις live κάμερες του ξενοδοχείου Ποσειδών, πάλι στο Παλαιό Φάληρο. Οι παραλίες του…Πρώτου Θέματος είναι άδειες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Γράφει μάλιστα το Πρώτο Θέμα:

«Παρά τα μέτρα, παρά τις εκκλήσεις να μείνουμε σπίτι… κάποιοι δεν βάζουν μυαλό! Δείτε εικόνα σήμερα από Φάληρο

Απίστευτα πράγματα… Οι Αθηναίοι έσπασαν ξανά τα περιοριστικά μέτρα και ξεχύθηκαν στις παραλίες για… πικ νικ, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από την παραλία του Π. Φαλήρου πριν από λίγο, όπου δεκάδες συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά αψηφησαν τα περιοριστικά μέτρα και έσπευσαν να απολαύσουν τον ηλιόλουστο καιρό.» 

Και το συνοδεύει με τις εξής φωτογραφίες αν και την ίδια ώρα η κάμερα του ξενοδοχείου δείχνει ακριβώς το αντίθετο: 

Με πληροφορίες από tvxs.gr, documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί