Διακινούν fake news μέσω twitter και sms για να βγάλουν άκυρα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Τσαπανίδου: Καταθέτουμε μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών

Η δήλωση απόσυρσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και τυχόν σταυροδοσία του δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο, επισήμανε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας πως αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες διακινούνται fake news, μέσω twitter και sms, που καλούν τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: προτρέποντας έτσι σε μια ενέργεια που θα ακυρώσει τα ψηφοδέλτια αυτά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση από το ανώνυμο προφίλ Georghy Zhukov που αναφέρει: «Όλοι εμείς που θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στα Βόρεια, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πριν πριν βάλουμε σταυρό προτίμησης, πρέπει να διαγράψουμε το όνομα του Γ. Κατρούγκαλου, αλλιώς το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο».

Σύμφωνα με την «Αυγή», την ίδια ώρα διακινείται πλαστό sms με ακριβώς ίδιο περιεχόμενο που εμφανίζει ως αποστολέα τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σε κάθε περίπτωση, προφανής στόχος όσων επιδίδονται στα παραπάνω fake news είναι να δημιουργηθεί σύγχυση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κι –ει δυνατόν– να βγάλουν άκυρα τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Π. Τσαπανίδου: Καταθέτουμε μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών

Μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών είναι αποφασισμένος να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η Πόπη Τσαπανίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί