Χ. Μαμουλάκης: Κρυφά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και για το λιμάνι του Ηρακλείου

Με στόχο να πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία τα σχέδια της Κυβέρνησης ΝΔ για το μέλλον του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ζητάει με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να έρθει στη Βουλή η μελέτη βιωσιμότητας του Ο.Λ.Η.

«Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί εν κρυπτώ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Στις 28/2, ο Υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε άλλη Ερώτησή μας, μας πληροφόρησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει τις μελέτες βιωσιμότητας λιμένων, μεταξύ αυτών και του λιμένα Ηρακλείου. Αυτές τις μελέτες, όφειλε ο κ. Υπουργός να τις έχει ήδη δημοσιοποιήσει. Για να μάθουμε επιτέλους τι σχεδιάζεται για τον τόπο μας, για να πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία τι την περιμένει και πιο θα είναι το μέλλον του λιμανιού του Ηρακλείου».

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η απάντηση στη δεύτερη κατά σειρά Ερώτηση που έχει καταθέσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την οποία ζητείται ενημέρωση για το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα στο Δήμο Ηρακλείου (μια χερσαία ζώνη που θεωρείται «προίκα» για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Η. και μάλιστα «προίκα» εκτός των ορίων του λιμένα).

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η διαδικασία, είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, με προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου και είχε λάβει την έγκριση της Γ.Σ. του Ο.Λ.Η., παρουσία των εκπροσώπων του μοναδικού του μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και του Δ.Σ. Ηρακλείου. Στην πρώτη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα, στις 24/1/20, οι Υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν απάντησαν καν, ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με υπεκφυγές και προσκόμματα, απέφυγε να δώσει σαφείς εξηγήσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας

Θέμα: «Αίτημα κατάθεσης μελέτης βιωσιμότητας του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου που έχει συντάξει το ΤΑΙΠΕΔ»

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης απάντησε σε ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον διαγωνισμό που διενέργησε το ΤΑΙΠΕΔ για την πρόσληψη συμβούλων για την εκμετάλλευση 10 περιφερειακών λιμένων της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου. Η ερώτηση ήρθε σε συνέχεια της ψήφισης εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας των τροποποιήσεων αναφορικά με το καθεστώς των υποπαραχωρήσεων στους Οργανισμούς Λιμένος και της εκπεφρασμένης πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των εν λόγω υποδομών. Στην απάντηση του ο κ. Υπουργός διαπίστωνε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει τις μελέτες βιωσιμότητας των εν λόγω λιμένων.

Επειδή η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου αγωνιά για το μέλλον αυτής της κομβικής για την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρου του νησιού υποδομής.

Αιτούμαστε από τον κύριο Υπουργό:

  1. Να καταθέσει στην εθνική αντιπροσωπεία το σχέδιο βιωσιμότητας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί