Στο πλευρό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας  της ζωής  και ασφάλειας των εργαζομένων, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας  της ζωής  και ασφάλειας των εργαζομένων

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα ένας μεταλλεργάτης να χάσει τη ζωή του και άλλοι δυο να τραυματιστούν σε Ναυπηγείο του Περάματος, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο «το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, λόγω της ανυπαρξίας μέτρων για την προστασία της ζωής και ασφάλειας, και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δυο συναδέλφους του που τραυματίστηκαν.

Το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Μόνο μέσα στο Μάη, καταγράφηκαν αλλεπάλληλα σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» στα ναυπηγεία σε Πέραμα, Σαλαμίνα και Σύρο με αποκορύφωμα το χθεσινό γεγονός.

Αναδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι τεράστιες εργοδοτικές και κρατικές ευθύνες για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, την απουσία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας και την εντατικοποίηση που επικρατούν στα Ναυπηγεία – όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους – με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς ή σακατεμένους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή το συνδικάτο Μετάλλου, μέσα στο 2023 είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες, διεκδικώντας την εφαρμογή της Σύμβασης και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.               

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί