Εργατικό ατύχημα με 4 σοβαρά τραυματίες στα διυλιστήρια της «Motor Oil»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σοβαρό ατύχημα συνέβη γύρω στις 22.30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700 και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα διυλιστήρια έχουν ένα κεντρικό ιατρείο και σε κάθε μονάδα ένα βοηθητικό ιατρείο. Όπως έγινε γνωστό, στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Για εργοδοτικό έγκλημα κάνει λόγο το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, απαιτώντας «από τα αρμόδια όργανα να διαλευκανθούν πλήρως οι αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα, καθώς και την άμεση παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στην επιχείρηση».

Σε σχέση με το συμβλαν, αναφέρει τα εξής: «Στις 22.30 σημειώθηκε έκρηξη σε χώρο που χρησιμοποιείται ως ιατρείο – αποδυτήρια και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν βαριά τέσσερις συνάδελφοί μας και να διακομιστούν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα δύο στο Θριάσιο Νοσοκομείο και δύο στο “Γεννηματάς”».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση εκφράζοντας την συμπαράσταση του «στους 4 εργάτες της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που τραυματίστηκαν σοβαρά στο χθεσινό εργατικό ατύχημα». 

Καταγγέλλει επίσης την «έλλειψη των κατάλληλων υποδομών για τη αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων στην βιομηχανική ζώνη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε με το χθεσινό ατύχημα και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ» και απαιτεί την «άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργοδοτικού εγκλήματος στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ».

ΚΚΕ: Νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών

«Οι τέσσερις εργάτες που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο της “Motor Oil” αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον τραυματισμό εργατών από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών, και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια», τονίζοντας «οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας». Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί