Να βολέψουμε (και με νόμο) τους δικούς μας, κι ας είναι συνταξιούχοι!

Πώς το γαλάζιο κράτος επιχειρεί να συνεχίσει τη θητεία 67χρονου Διευθυντή

Μας γράφει πολίτης

Έχει ενδιαφέρον πώς με την συναίνεση  του Υφυπουργού έρευνας και τεχνολογίας και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας οι υπηρεσίες της ΓΓΕΤ και του ΕΛΚΕΘΕ επιτρέπουν την συνέχιση της θητείας του Προέδρου του ΕΛΚΕΘΕ μετά την 31/12/2019 (συμπλήρωσε τα 67 του χρόνια μέσα στο 2019), αποσιωπώντας την Γνωμοδότηση 211/2019 του ΝΣΚ που ζήτησαν και ρητά αναφέρει:  “Διευθυντές Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων αποχωρούν υποχρεωτικά στο τέλος του ημερολογιακού έτους, εντός του οποίου συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως υπολοίπου χρόνου θητείας” .

 Η νομοθεσία και η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ είναι ξεκάθαρη, αλλά αυτό δεν βολεύει καθώς φαίνεται τα σχέδια του Προέδρου, που πολλοί συσχετίζουν με την ειδικότητα του ναυπηγού στο ΕΜΠ και τις υπάρχουσες και τις νέες ναυτικές υποδομές του ΕΛΚΕΘΕ. Τεχνηέντως διαρρέεται από το περιβάλλον του Προέδρου ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2020  που θα δίνει παράταση της θητείας του έως την λήξη της  ή τουλάχιστον έως την λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 31/8/2020 (αυτό φαίνεται να ζητούσαν οι νομικοί του σύμβουλοι Σπ. Φλογαϊτης και Γεωρ. Κουντούρης και απορρίφτηκε από το ΝΣΚ) ομολογώντας ουσιαστικά  ότι τώρα δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση. Πως μπορεί να είναι τόσο σίγουρος ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση; Μα παίρνοντας θάρρος και παράδειγμα από την σκανδαλώδη προωθούμενη ρύθμιση για τους συνταξιούχους μετακλητούς συμβούλους.

Ο Υφυπουργός δεν αποδέχεται την Γνωμοδότηση του ΝΣΚ και μαζί με τους γαλάζιους συμμαθητές τον ΓΓΕΤ Αθανάσιο Κυριαζή και τον Πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ Σπ. Μαυράκο, συνεχίζουν στην λογική να βολέψουμε τους δικούς μας. Ας είναι 67, ας μην περνά ούτε την βάση στην αξιολόγηση της θητείας του από το προσωπικό του ΕΛΚΕΘΕ (άριστα κάτω από 2,5 στα 5) και ας υπάρχουν αγωγές που εκκρεμούν και σωρεία καταγγελιών-αναφορών στις υπηρεσίες της ΓΓΕΤ και στους επιθεωρητές Δημόσιας διοίκησης για τον «μυστικιστικό» τρόπο διοίκησης του ΕΛΚΕΘΕ και των ελεγχόμενων διαδικασιών και αποφάσεων.

Δείτε την Γνωμοδότηση του ΝΣΚ στην Διεύθυνση: ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί