Στάση εργασίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα

«Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας στις 13/01 και να δώσουν δυναμικό παρών έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12:00 όπου λαμβάνει χώρα η τριμερής», τονίζει η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/01 στις 12:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί η ΟΜΕ – ΟΤΕ όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση αναφορικά με τις πέντε συλλήψεις εργαζομένων του ΟΤΕ που απεργούσαν.

Όπως σημειώνουν, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και 21 μέρες «αγωνιζόμενοι με αξιοπρέπεια για το δίκιο τους».

«Ο αγώνας των απεργών είναι αγώνας επιβίωσης και διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο για τους ίδιους, την εταιρεία, το κοινωνικό σύνολο», σημειώνουν οι ίδιοι.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ – ΟΤΕ, αναφορικά με τη μαζική συμμετοχή σε «όλες τις αγωνιστικές – απεργιακές μας κινητοποιήσεις, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ που γύρισαν την πλάτη σε κάθε μορφής εργοδοτική πίεση».

«Στη σημερινή μας απεργιακή κινητοποίηση ξεχώρισε η έντονη δράση γνωστού μεγαλοστελέχους της εταιρείας, που έφτασε στο σημείο να θεωρεί ότι μπορεί να δίνει εντολές στα όργανα Προστασίας του Πολίτη που έφτασαν στο σημείο για να περιφρουρήσουν την τάξη.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και όλη την ελληνική κοινωνία  που βρίσκεται δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα, κάνοντας των αγώνα μας αγώνα της για έναν Όμιλο ΟΤΕ δίπλα στον πολίτη με καλύτερες, ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Κρατάμε και την επόμενη εβδομάδα τη σημαία του αγώνα ψηλά με συνελεύσεις και ενημερώσεις σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας στις 13/01/2020 και να δώσουν δυναμικό παρών έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 12:00 όπου λαμβάνει χώρα η τριμερής.

Καλούμε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Συλλόγους να είναι μαζί μας σε αυτή τη συγκέντρωση, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους με τη φωνή μας απέναντι στην αδικία που βιώνουμε και το δυσοίωνο μέλλον που σχεδιάζουν. Το δίκαιο θα επικρατήσει!»

ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία του εργατικού κινήματος, καλεί όλο το δημοκρατικό λαό των περιοχών μας να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας:

Ο από 21.12.2019 απεργιακός αγώνας της ΟΜΕ-ΟΤΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αξίζει τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συμπαράσταση.

Οι απεργοί αγωνίζονται με καθημερινό οικονομικό κόστος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση των εκβιαστικών απολύσεων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παροχή ποιοτικών και φθηνών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η απεργία αυτή αποτελεί ασπίδα στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από την εργοδοσία με την ανοχή και την στήριξη της κυβέρνησης (κλείσιμο Χαλυβουργικής, απολύσεις σε Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΛΠΑ, ΕΛΤΑ, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους κ.α.) και γι αυτό τον λόγο έχει επιβληθεί η πλήρη αφωνία και συσκότιση από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η επίτευξη των δίκαιων στόχων που θέτουν σε μια τεράστια και κερδοφόρα επιχείρηση με πανελλαδική παρουσία θα είναι θετικό σημείο αναφοράς για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία του εργατικού κινήματος, καλεί όλο το δημοκρατικό λαό των περιοχών μας να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί