Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή και την βελτίωση 273 ραμπών ΑμεΑ στον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου 2019, στη Λότζια η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση διαδρομών προσβασιμότητας ΑμεΑ εντός πόλεως». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στην αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς μερικών εκατοστών που υπάρχει σε αρκετές υφιστάμενες. Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης 68.615,41 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από ίδιους πόρους του Δήμου. 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: 

«Θα κατασκευαστούν συνολικά 106 νέες ράμπες και θα αποκατασταθούν 167 από τις υπάρχουσες σε δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά  για να το πετύχουμε, ωστόσο ήδη έχουμε σημειώσει πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κινηθούν παντού στο Ηράκλειο, ελεύθερα και δίχως εμπόδια, όπως και οι λοιποί δημότες».  

Η σύμβαση προβλέπει παρεμβάσεις στις οδούς:

  1. Λεωφόρος Δημοκρατίας 
  2. Οδός Γερωνυμάκη 
  3. Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 
  4. Οδός Γιαμαλάκη 
  5. Οδός Κυρίλλου Λουκάρεως – Αγίου Μηνά 
  6. Πλατεία Κορνάρου 
  7. Οδός Αβέρωφ 
  8. Οδός Ανδρέα Παπανδρέου 
  9. Πλατεία Κύπρου 
  10. Οδός Χαρ. Τρικούπη 
  11. Οδός Κονδυλάκη 
  12. Οδός Πλαστήρα 
  13. Οδός Μποφώρ 
  14. Πλατεία Ελευθερίας 
  15. Οδός Ξανθουδίδη 
  16. Οδός Ιδομενέως 
  17. Οδός Κορωναίου 
  18. Οδός Ανδρεαδάκη 
  19. Σε διάφορα σημεία της πόλης ύστερα από αιτήματα πολιτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί