Οι τρεις +1 ήττες για την Ελλάδα στον Λευκό Οίκο

Κατά την κυβέρνηση η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο ήταν «εξαιρετική» διότι επαναβεβαίωσε ότι «οι ελληνο – αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», διότι «ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε με τόσο κολακευτικά λόγια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας» και διότι επίσης «ο αμερικανός πρόεδρος έχει πλέον μια πολύ ξεκάθαρη και πολύ καλύτερη εικόνα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας».

Ταδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παραλείποντας ωστόσο να διευκρινίσει εάν την κυβέρνηση την ικανοποιεί και το γεγονός ότι μετά την «πολύ ξεκάθαρη εικόνα» που απέκτησε ο αμερικανός πρόεδρος, πέταξε την… μπάλα στην εξέδρα όταν κλήθηκε – με ερώτηση έλληνα δημοσιογράφου και όχι από τοποθέτηση του έλληνα πρωθυπουργού – να καταδικάσει την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης που παραβιάζει ευθέως και το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία.

Με τον ίδιο τρόπο παρέλειψε να διευκρινίσει εάν τον ικανοποίησε και η εικόνα του έλληνα πρωθυπουργού ως «ντεκόρ» στην συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, και κυρίως να εξηγήσει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ικανοποιήσει, άνευ καμίας διασφάλισης, τρία βασικά αιτήματα των ΗΠΑ με εξαιρετικά αμφίβολες – έως και επικίνδυνες – συνέπειες για την Ελλάδα.

Το πρώτο ερώτημα που δεν απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να ταχθεί δημόσια στο πλευρό των ΗΠΑ στην δολοφονία Σουλεϊμανί. Για την ακρίβεια, και όταν ερωτήθηκε σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επί λέξει: «Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Και στεκόμαστε στο πλευρό τους σ’ αυτή την απόφαση. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για πιθανή κλιμάκωση και πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες – έχουν γίνει προσπάθειες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών – για κινήσεις προς αποκλιμάκωση της έντασης. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα που το έχουν πάρει όλοι. Είχαμε, και ακόμα έχουμε, πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

tvxs.gr

Δείτε: Κομπάρσος στον Λευκό Οίκο, έβγαλε επιτέλους φωτογραφία με τον αληθινό Τραμπ!

Τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση

NBA: 2.300 δολάρια κοστίζει ένα εισιτήριο στη θέση του Μητσοτάκη (Βίντεο)

Ένας πρωθυπουργός του Columbia με άλλο επίπεδο, όχι Τσίπρας! (φωτο-βίντεο)

Επιτυχία, ο Μητσοτάκης παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τραμπ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί