«Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης της ΝΔ κλείνουν το δρόμο του διαλόγου και της διεκδίκησης των αγροτών»

Δήλωση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ Σταύρου Αραχωβίτη, σχετικά με την στάση της αστυνομίας κατά των αγροτών στο Ηράκλειο, στην επίσκεψη Βορίδη.

Δείτε: Στο Ηράκλειο ο Βορίδης: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

«Θερμή» υποδοχή των αγροτών στον Βορίδη: Επεισόδια με την αστυνομία (Φωτο)

«Νόμος και τάξη» στο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση των αστυνομικών στους αγρότες όταν ζήτησαν να συναντήσουν τον Βορίδη (Φωτο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του πρώην υπουργού αναφέρεται:

Δείχνοντας τον τρόπο που εννοεί τη διεκδίκηση και τον διάλογο η Κυβέρνηση της Ν.Δ, παρέταξε τα ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους αγρότες που επιχείρησαν να εκφράσουν τα αιτήματά τους, ξεκαθαρίζοντας ότι η «κανονικότητα» θα εφαρμοστεί ακόμα και με «στοιχεία αναγκαστικότητας».

Υπενθυμίζουμε στον κ. Βορίδη ότι είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι Δημόσιας Τάξης και τον προτρέπουμε να καλέσει σε διάλογο τους φορείς των αγροτών, που διεκδικούν με θεμιτά μέσα αγώνα τα δικαιώματά τους, προκειμένου ν’ ακούσει τα προβλήματά τους και να σταθεί, όπως οφείλει, αρωγός στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τα παιδιά τους, και την ελληνική ύπαιθρο που κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί. 

Τον προτρέπουμε επίσης να εξηγήσει στους αγρότες για ποιόν λόγο, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020 για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, που αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα των αγροτών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί να ικανοποιήσει από την περασμένη άνοιξη, δια στόματος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ας εξηγήσει γιατί τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε να διαθέσει τον πλεονάζοντα δημοσιονομικό χώρο, που κατακτήθηκε με επίπονες προσπάθειες και θυσίες, στα «παχιά» πορτοφόλια ενώ για τους αγρότες επεφύλασσε ακόμα μια φορά μόνο «παχιά» λόγια, ισχνές φοροελαφρύνσεις και αύξηση του αγροτικού ρεύματος.

Όλες οι λαϊκές διεκδικήσεις των αγροτών, των εργαζομένων, των φοιτητών κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων και μόνο με αγώνες μέλλει να κατακτούνται. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως επιλέγει να προτάσσει απέναντί τους τα «νέα» ήθη, που όμως έρχονται από πολύ παλιά, της κρατικής καταστολής. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί