«Νόμος και τάξη» στο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση των αστυνομικών στους αγρότες όταν ζήτησαν να συναντήσουν τον Βορίδη (Φωτο)

Άγρια επεισόδια και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» εφαρμόστηκε και στο Ηράκλειο κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Δείτε: Στο Ηράκλειο ο Βορίδης: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

«Θερμή» υποδοχή των αγροτών στον Βορίδη: Επεισόδια με την αστυνομία (Φωτο)

Σε προσπάθεια ορισμένων αγροτών να περάσουν τους αστυνομικούς για να δουν τον υπουργό και να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και κλομπ.

Νωρίτερα, αγρότες που βρίσκονταν έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου γίνεται η σύσκεψη για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, διαμαρτυρήθηκαν πετώντας και αδειάζοντας σακιά με ελιές στον δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:

Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης της ΝΔ κλείνουν το δρόμο του διαλόγου και της διεκδίκησης των αγροτών

Με αφορμή τα γεγονότα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης για τους αγρότες, μέσω των ΜΑΤ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Δείχνοντας τον τρόπο που εννοεί τη διεκδίκηση και τον διάλογο η Κυβέρνηση της Ν.Δ, παρέταξε τα ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους αγρότες που επιχείρησαν να εκφράσουν τα αιτήματά τους, ξεκαθαρίζοντας ότι η «κανονικότητα» θα εφαρμοστεί ακόμα και με «στοιχεία αναγκαστικότητας».

Υπενθυμίζουμε στον κ. Βορίδη ότι είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι Δημόσιας Τάξης και τον προτρέπουμε να καλέσει σε διάλογο τους φορείς των αγροτών, που διεκδικούν με θεμιτά μέσα αγώνα τα δικαιώματά τους, προκειμένου ν’ ακούσει τα προβλήματά τους και να σταθεί, όπως οφείλει, αρωγός στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τα παιδιά τους, και την ελληνική ύπαιθρο που κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί. 

Τον προτρέπουμε επίσης να εξηγήσει στους αγρότες για ποιόν λόγο, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020 για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, που αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα των αγροτών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί να ικανοποιήσει από την περασμένη άνοιξη, δια στόματος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ας εξηγήσει γιατί τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε να διαθέσει τον πλεονάζοντα δημοσιονομικό χώρο, που κατακτήθηκε με επίπονες προσπάθειες και θυσίες, στα «παχιά» πορτοφόλια ενώ για τους αγρότες επεφύλασσε ακόμα μια φορά μόνο «παχιά» λόγια, ισχνές φοροελαφρύνσεις και αύξηση του αγροτικού ρεύματος.

Όλες οι λαϊκές διεκδικήσεις των αγροτών, των εργαζομένων, των φοιτητών κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων και μόνο με αγώνες μέλλει να κατακτούνται. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως επιλέγει να προτάσσει απέναντί τους τα «νέα» ήθη, που όμως έρχονται από πολύ παλιά, της κρατικής καταστολής. 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί