Το σωματείο των εργαζομένων για τη σύλληψη γιατρού μετά από καταγγελία για φακελάκι

Ανακοίνωση από το σωματείο Εργαζομένων του  ΠΑΓΝΗ για την καταγγελία περί χρηματισμού γιατρού στο νοσοκομείο.

Δείτε: Ηράκλειο: Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»

Ο διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η για τη σύλληψη γιατρού για χρηματισμό από ασθενή

Όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμάμε ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών – και των υπόλοιπων υγειονομικών – που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία

Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Έχει και «χθες» και «αύριο», όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο  οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία και οι καθυστερήσεις στα ραντεβού εξαναγκάζουν συχνά ασθενείς και τις οικογένειές τους να υποκύπτουν σε εκβιασμούς Oσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρηματικής λειτουργίας είναι τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, όπου καλλιεργείται συστηματικά η αντίληψη ότι οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν για την Υγεία τους, ότι η πληρωμή για υπηρεσίες Υγείας είναι “ηθική” αρκεί να είναι “νόμιμη και φορολογημένη” και ότι οι υγειονομικοί πρέπει να αποδεχθούν να συμπληρώνουν το πετσοκομμένο εισόδημά τους με τη συμμετοχή τους στο χαράτσωμα ασθενών και ασφαλιστικών ταμείων και όχι διεκδικώντας την αποκατάσταση των μειώσεων στους μισθούς μας.

Σε καμιά περίπτωση οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται απ΄τον ασθενή.

Καλούμε όλο το λαό που υποφέρει να ενωθεί με τους τίμιους μαχόμενους υγειονομικούς στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η έκταση που παίρνουν   κάθε  φορά τέτοια  περιστατικά δεν αποσκοπούν  τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα υγείας!

Αν πραγματικά υπάρχει η βούληση να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χρηματισμού  από κυβέρνηση , υπουργείο, ΥΠΕ πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν    οι λίστες αναμονής σε χειρουργεία ,εξωτερικά ιατρεία  ,να λειτουργήσουν όλα τα κρεββάτια ΜΕΘ  που παραμένουν κλειστά  να γίνουν  προσλήψεις  όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Σε αυτό το δρόμο, καλούμε κάθε τίμιο υγειονομικό, και τις λαϊκές οικογένειες  να διεκδικήσουν ένα  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ  χωρίς  άμεσες η ,έμμεσες ,νόμιμες η ,παράνομες πληρωμές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί