Τα “Ellinika Ηoaxes” ανέλαβαν να τελειώνουν με όποιον δεν κάθεται καλά στον Μητσοτάκη!- Στόχος τώρα το Candiadoc!

Αντί να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν συγγνώμη, έκαναν μέσα σε λίγες ώρες δεύτερη εκδικητική καταγγελία κατά του Candiadoc, με στόχο την αξιοπιστία του και τον περιορισμό της παρουσίας του στο facebook!

Φαίνεται ότι οι “χωροφύλακες” του διαδικτύου, τα γνωστά γαλάζια και μη εξαιρετέα Ellinika Ηoaxes, που όπως αναφέρουν τα ίδια στη σελίδα τους, συνεργάζονται με τη μητσοτακική Athens Voice, αποφάσισαν να βάλουν για τα καλά στο στόχαστρο το Candiadoc, αλλά και άλλα μέσα που δεν “κάθονται καλά” στον Μητσοτάκη! Μετά την ανήθικη και ψευδή καταγγελία τους σε βάρος μας αλλά και σε βάρος του tvxs.gr και άλλων μέσων ότι διαδώσαμε “fake news” για την υπόθεση του Αυγερόπουλου και το κόψιμο της χρηματοδότησης του ντοκιμαντέρ του από την ΕΡΤ (ο ίδιος ο δημοσιογράφος το επιβεβαίωσε, αλλά αυτοί κάνουν ότι ο μήνας έχει 9…), μέσα σε λίγες ώρες έκαναν νέα καταγγελία κατά του Candiadoc! Αυτή τη φορά με αφορμή την απόσυρση φαρμάκου από τον ΕΟΦ! Και το παρουσιάζουν ως fake news!!!!

Δείτε τη χθεσινή μας καταγγελία: Ανήθικα πολιτικά παιχνίδια: Τα γαλάζια «Ελληνικά Hoaxes» διαδίδουν fake news για το Candiadoc

Φυσικά ουδόλως θα μας απασχολούσαν τι κάνουν και τι λένε εκεί στα “Ellinika Ηoaxes”, αν είναι όργανο του Μητσοτάκη ή αν είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των fake news. Αλλά από τη στιγμή που από το καλοκαίρι ανέλαβαν… σύμβουλοι του facebook, του μεγαλύτερου social media, και αυτοί… κρίνουν την αξιοπιστία των μέσων για λογαριασμό του facebook, μας αφορά η δράση μερικών τύπων. Μετά από 35 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας, δεκάδες μηνύσεις και αγωγές με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι αλλά ουδέποτε καταδικαστήκαμε καθώς πάντα αποδεικνύαμε την αλήθεια του δημοσιογραφικού μας λόγου, πώς μπορεί μια ομάδα που μαζεύεται σε κάποιο γραφείο να παίρνει αποφάσεις ότι είμαστε “αναξιόπιστοι”; Και μάλιστα σαν “δικαστές” που δικάζουν αμετάκλητα και δεν χωρεί αμφισβήτηση στις αποφάσεις τους; Στα πραγματικά δικαστήρια προβλέπονται άλλες διαδικασίες, κι όχι δικτατορικές επιβολές.

Χθες λοιπόν, μετά τη δημόσια καταγγελία μας για την αθλιότητα σε βάρος του Candiadoc και άλλων μέσων, “εισπράξαμε” μέσα σε λίγες ώρες και δεύτερη καταγγελία για “fake news” από τη φοβερή αυτή ομάδα, που κάποια στιγμή θα πρέπει να μας δηλώσει και από πού προέρχεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας της, καθώς δεν έχει διαφημίσεις στη σελίδα της, παρά μόνο όσες είναι μέσω Google!

Προφανώς και η νέα καταγγελία εντάσσεται στη “λογική” της πρώτης, να προκληθούν εμπόδια στο Candiadoc με το να πληγεί η αξιοπιστία του, ως μέσο που δε “βάζει πλάτη στον Μητσοτάκη”… Αλλά και εκδικητική, ως “απάντηση” στη δημόσια καταγγελία που κάναμε.

Φυσικά και τέτοιες καταγγελίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε ένα μέσο, καθώς το facebook τις υιοθετεί χωρίς να τις εξετάσει, αφού γίνονται από τον “σύμβουλό” του αλλά και χωρίς να δίνει τη δυατότητα να ζητηθούν εξηγήσεις ή να γίνουν ενστάσεις. Και αυτή η υιοθέτηση ότι ένα μέσο διακινεί “fake” έχει ποινές που σχετίζονται από την περιορισμένη προβολή μέχρι την εξαφάνιση των αναρτήσεών του από το facebook!

Δείτε τις προειδοποιήσεις που είχαμε σε λίγες ώρες επειδή έτσι αρέσει στην παρέα των “χωροφυλάκων” από τα Ellinika Hoaxes…

Πριν από λίγο καιρό είχαμε και άλλες καταγγελίες ότι… στηρίζαμε το φασιστικό και ρατσιστικό λόγο της ΧΑ! Φυσικά αυτός ο παράλογος ισχυρισμός κατάλαβε και το facebook ότι δεν μπορεί να ισχύσει με την περίπτωση του Candiadoc.

Πάντως είναι φανερό ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια εξαφάνισης μέσων που δεν είναι φιλικά στον Μητσοτάκη και τη διαπλοκή στη χώρα. Δεν είναι δηλαδή μόνο η δικτατορία της “ενημέρωσης” που έχει επιβληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις στρατιές των μισθοδοτούμενων δημοσιογράφων και τον έλεγχο των περισσότερων μέσων. Αλλά παράλληλα γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν να υπάρχουν άλλες φωνές. Είτε με τον οικονομικό στραγγαλισμό τους (στην περίπτωση του Candiadoc με τις καθημερινές 40- 50.000 επισκέψεις στη σελίδα του, με την αλλαγή της κυβέρνησης, από τα μέσα Ιουλίου, κόπηκε σειρά διαφημίσεων που στήριζαν τη λειτουργία του, όπως αντίστοιχα έγινε με το Documento και άλλα μη “υπάκουα” μέσα) είτε με το χτύπημα στη δημοσιογραφική αξιοπιστία τους.

Το Candiadoc δεν πρόκειται να σταματήσει, να σιωπήσει. Θα συνεχίσει τον δημοσιογραφικό αγώνα για την αποκάλυψη της διαπλοκής, της βρωμιάς, της ανυποληψίας.

Και, εφόσον η συγκεκριμένη ομάδα των “κριτών” από τα “Ellinika Ηoaxes” δεν επανορθώσει και δε σταματήσει τις ανήθικες τακτικές, προφανώς θα πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο την αλήθεια, τη δημοσιογραφική ιστορία του μέσου και των συνεργατών του.

Για την υπόθεση Αυγερόπουλου δείτε πώς αντέδρασαν επίσης άλλα μέσα στην ανήθικη παρέμβαση που έγινε, με τη συνειδητή διασπορά ψευδών ειδήσεων από τα “Ellinika Ηoaxes”.

Το tvxs.gr: Ellinika Ηoaxes, όταν οι ελεγκτές των fake news διαδίδουν fake news

e-tetradio.gr: Σοβαρευτείτε Ellinika Ηoaxes και ανασκευάστε

Ας θυμηθούμε ακόμα: Αποχωρεί συνεργάτης των «Ελληνικών Hoaxes», καταγγέλλει μεροληψία υπέρ της ΝΔ

Κρέτσος: H Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα συνεργασίας Facebook- Ellinika Hoaxes στο Συμβούλιο της ΕΕ

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύπτουμε με αποδείξεις την πρωτοφανή αθλιότητα των «Ellinika Hoaxes» κατά του Documento – Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Έλεγχος ψευδών ειδήσεων ή χειραγώγηση της δημοσιογραφίας;

Ο Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει «αλήθειες» που υπηρετούν τα Ellinika Hoaxes – Οι νέοι «προστάτες» του διαδικτύου

Τα διαβατήρια της εγκυρότητας: Ποιος είναι ο οργανισμός που πιστοποίησε τα ellinika hoaxes

Ποιοι χρηματοδοτούν τα Ellinika Hoaxes;

Ellinika Hoaxes: Οι «σερίφηδες» της ενημέρωσης και η αλά καρτ …διαπόμπευση

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

andrikakisalekos@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί