Λουκέτο σε όλες τις πόρτες του ΠΑΓΝΗ: Επιστολή του σωματείου στον διοικητή

Επιστολή στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ μετά την απόφασή του για τοποθέτηση λουκέτων σε όλες τις πόρτες του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στέλνει το σωματείο Εργαζομένων.

Στην επιστολή αναφέρει: 

κ. Διοικητά, 

Εδώ και μία εβδομάδα, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με  αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο νοσοκομείο, πήρε την απόφαση και κλείδωσε με  λουκέτο όλες τις κεντρικές και περιφερειακές πόρτες καθώς και τις εξόδους κινδύνου του  νοσοκομειακού συγκροτήματος και άφησε μόνο την κεντρική πόρτα ανοιχτή για την είσοδο και  έξοδο εργαζομένων, ασθενών και συνοδών.  

Ως Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγείλαμε δημόσια αυτήν την απόφαση της διοίκησης, η  οποία φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει  επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. 

Αυτή η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργεί ανασφάλεια και  επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού! 

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να  εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο-έξοδο.  

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να επανέλθει η  ασφάλεια σε ασθενείς και εργαζόμενους.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Λασιθίου για άμεσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. 

Τη δεδομένη στιγμή, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους, το νοσηλευτικό τμήμα αναγκάζεται να δηλώσει αδυναμία κάλυψης των βαρδιών και κατά συνέπεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών για την προστασία και τη φροντίδα 79 ατόμων με σοβαρές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, που περιθάλπονται στο παράρτημα. Το υποστελεχωμένο τμήμα, με τις σοβαρές αυτές ελλείψεις προσωπικού, έχει οδηγήσει το υπάρχον προσωπικό στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, καθιστώντας αδύνατη την κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών των περιθαλπομένων. 

Δυστυχώς, είναι μία κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας, αφού καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να στελεχώσει με επαρκές μόνιμο προσωπικό αυτές τις δομές. 

Απαιτούμε: 

  • Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για να στελεχωθούν με πληρότητα όλες οι μονάδες Πρόνοιας. 
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • ΟΧΙ στην εκχώρηση των λειτουργιών των δομών Πρόνοιας σε ιδιώτες εργολάβους και ΜΚΟ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί