Στο φως κι άλλο έγγραφο για το σκάνδαλο Novartis: Καταρρίπτονται παταγωδώς τα περί «σκευωρίας»

Ένα νέο αποκαλυπτικό έγγραφο  για την υπόθεση Novartis δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ».

Πρόκειται για επιστολή που απέστειλαν οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης στις 30 Σεπτεμβρίου στους αντιεισαγγελείς Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, οι οποίοι χειρίζονται την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis.

Στη συγκεκριμένη επιστολή τονίζεται ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών και στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος κλήτευσης των δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Στην επιστολή, τονίζεται μάλιστα πως καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας».

Το νέο έγγραφο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά και την δημοσιοποίηση, από την «Καθημερινή», του απόρρητου εγγράφου της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς τον Αρειο Πάγο από το οποίο προκύπτει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis (με τις κωδικές ονομασίες «Σαράφης» και «Κελέση») είχαν καταθέσει, με αντίστοιχη ιδιότητα, και στο FBI.

Δείτε: Πώς η… «Καθημερινή» καταρρίπτει τα περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis!

 Τόσο η εφημερίδα όσο και οι πηγές της ΝΔ ερμήνευσαν το έγγραφο ως ένδειξη ότι οι δύο μάρτυρες προσδοκούσαν οικονομικά οφέλη από την αμερικανική έρευνα και, άρα, δεν έπρεπε να αξιοποιηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη, δίνοντας στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, τονίζει πως καμία νομική διάταξη στην Ελλάδα δεν απαγορεύει να έχουν δώσει κατάθεση σε άλλη χώρα για υπόθεση διεθνούς ενδιαφέροντοςκαι πως η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου όχι απλώς δεν τεκμηριώνει αλλά καταρρίπτει πλήρως την θεωρία της σκευωρίας, καθώς από την αναφορά Τουλουπάκη προκύπτει πως οι μάρτυρες θεωρήθηκαν απολύτως αξιόπιστοι από το FBI και διαπιστώθηκε ότι «είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis, σε αξιωματούχους στην Ελλάδα». 

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της Novartis, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης των συγκεκριμένων δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας».

Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτο θα συνεπάγονταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη ταυτότητας των μαρτύρων.

Τα έγγραφα αυτά έχουν τεθεί υπόψη του τέως επόπτη μας κ. Ι. Αγγελή. Όπως όμως εξελίσσεται η υπόθεση και μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλήττεται πλέον σφόδρα, πέραν της τιμής και της υπόληψής μας, και το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ίδια άποψη επί του θέματος.

Τέλος υποβάλλουμε την παράκληση όπως η παρούσα διαβιβασθεί στη Βουλή προκειμένου να λάβουν γνώση οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Το πρωτοσέλιδο της «KONTRA»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί