Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση σε βάρος δημοτικής συμβούλου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου (βίντεο)

Πρωτοφανείς εκφράσεις ακούστηκαν χθες βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, σε μια συνεδρίαση που είχε ένταση. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο πρόεδρος τη ΔΕΠΑΝΑΛ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ξυλούρης, που απευθύνθηκε με σεξιστικά σχόλια σε βάρος της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Κουράκη, Αθηνάς Σπανάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση των παρατάξεων, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε το θέμα της συζήτησης για την εκλογή εκπροσώπου του δήμου Ηρακλείου στη γενική συνέλευση της ΔΕΠΑΝΑΛ (έχει χειριστεί αρκετές υποθέσεις την τελευταία δεκαετία με πολλές σκιές, που απασχολούν και τη Δικαιοσύνη) πήρε το λόγο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Κουράκη, Αθηνά Σπανάκη, διατυπώνοντας ερωτήσεις προς τον πρόεδρο (και πρώην δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Λαμπρινού) Γιάννη Ξυλούρη. Η κ. Σπανάκη, όπως και άλλοι παράγοντες της αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκαν γιατί να εκλεγεί πρώτα ο εκπρόσωπος του δήμου κι όχι το ΔΣ να αποφασίσει το περιεχόμενο της συνέλευσης, που αναφερόταν γενικά ως “επείγον”.

Μάλιστα στην ερώτησή της η κ. Σπανάκη έκανε μια αναφορά, που “πάτησε” ο κ. Ξυλούρης στην πρώτη επίθεσή του. “Επειδή έχετε πει ότι δεν είμαι πολύ έξυπνη, δεν καταλαβαίνω”, είπε. Για να σχολιάσει από μικροφώνου ο κ. Ξυλούρης “αυτό φαίνεται”, ότι δηλαδή δεν είναι πολύ έξυπνη! Λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ πήρε το λόγο να απαντήσει “κανονικά”, με απίστευτο ύφος και απευθυνόμενος στην κ. Σπανάκη, είπε: ” Σας έχω πει ότι η αυτοκριτική, δηλαδή το αυτομαστίγωμα, όπως και η αυτοϊκανοποίηση, πρέπει να γίνεται κατά μόνας, ποτέ δημόσια”!

Το χυδαία σεξιστικό της σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων Κουράκη και Λυγερού, αλλά και των άλλων δημοτικών ομάδων, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης. Η πρώτη αναφορά Ξυλούρη στο 4:25:30 και η δεύτερη στο τέλος της δεύτερης παρέμβασης της κ. Σπανάκη, στις 4:46:00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί