Μισόλογα (και ανακρίβειες) από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου στη σεξιστική επίθεση συνεργάτη του δημάρχου!

Αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου και την σεξιστική επίθεση του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ σε βάρος δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με πολλά “ναι μεν, αλλά…” καθώς και με πληροφορία που δεν ευσταθεί, ότι δηλαδή αντέδρασαν άμεσα και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο που παρουσίασε το Candiadoc, πράγματι ο δήμαρχος ζήτησε να διαγραφούν οι φράσεις του κ. Ξυλούρη σε βάρος της κ. Σπανάκη. Δεν έπραξε όμως το ίδιο ο πρόεδρος κ. Πασπάτης.

Δείτε: Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση σε βάρος δημοτικής συμβούλου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου (βίντεο)

Εντύπωση επίσης κάνει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή φτάνει στο σημείο να συγκρίνει οποιαδήποτε συμπεριφορά με αυτήν ενός παράγοντα (μη εκλεγμένου πλέον) εν ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σε βάρος γυναίκας συμβούλου, με σεξιστικό μάλιστα περιεχόμενο…

Η απάντηση της δημοτικής αρχής:

  • Η φράση του κ. Γιάννη Ξυλούρη ήταν ατυχής και καταδικαστέα. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και αστερίσκους. Για αυτόν τον λόγο αντέδρασαν άμεσα και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την ανάκλησή της καθώς και την διαγραφή της από τα πρακτικά. 
  • Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν αναιρεί το ήθος και τις αρχές του κ. Ξυλούρη, τα οποία έχει αποδείξει πολλάκις στην μακρά πορεία του στα κοινά.
  • Την περασμένη πενταετία αλλά και ήδη κατά  την σύντομη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου, το σώμα έχει έρθει αντιμέτωπο συχνά με θεατρικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές, αποκλειστικά στημένες για τις κάμερες. Συμπεριφορές δε που όσοι σήμερα «θλίβονται για τον ευτελισμό του θεσμού»,  ποτέ δεν τις αποδοκίμασαν.
  • Η -κατά την παράταξη του  κ. Κουράκη-  «κατάπτωση» του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν οφείλεται  στην συγκεκριμένη, κακή στιγμή του κ. Ξυλούρη. Οφείλεται σε εκείνους που ρίχνουν συστηματικά το επίπεδό του και επιχειρούν να το μετατρέψουν από κυρίαρχο όργανο επίλυσης των προβλημάτων των δημοτών, σε χώρο προσωπικής προβολής.
  • Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κακή εικόνα την οποία παρουσιάζουν ορισμένες συνεδριάσεις. Ας αναλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι το δικό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί