Ο Π. Ινιωτάκης για τη συγκρότηση δημοτικής αρχής μειοψηφίας στο Ηράκλειο

Χάθηκε η ευκαιρία δημιουργίας μιας μεγάλης δημοτικής πλειοψηφίας για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων στον Δήμο Ηρακλείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συγκρότηση δημοτικής αρχής μειοψηφίας, η παράταξη του Πέτρου Ινιωτάκη.

Δείτε επίσης: Με ποιες παρατάξεις θα συνεργαστεί ο Β. Λαμπρινός στη νέα θητεία.- Εκτός οι συνδυασμοί Κουράκη και Λυγερού

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Μετά τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και το γνωστό αποτέλεσμα, είχαμε μια σημαντική ευκαιρία για συλλογική δράση και κοινή λειτουργία προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Δεδομένων των αλλαγών που επέφερε ο νόμος 4623/2019, είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος κάνει χρήση των πλεονεκτημάτων που του δίνει ο νόμος 4623 Τεύχος A’ 134/09.08.2019 του Υπουργείου Εσωτερικών επιτυγχάνοντας μια κατ’ επίφαση συνεργασία και συναίνεση επιλεκτικά και μόνο με συγκεκριμένες παρατάξεις.

Οι όποιες προσπάθειες για σύγκλιση και συνύπαρξη έμειναν σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας και όχι ουσιαστικής επιλογής .

Με αυτόν τον τρόπο χάθηκε η ευκαιρία για μια πραγματική συμμετοχή σε ένα ανοιχτό διαρκή δημόσιο διάλογο στον οποίο θα ακούγονται όλες οι φωνές.

Την παρούσα χρονική στιγμή επετεύχθη μια χαλαρή «προγραμματική συμφωνία” μειοψηφίας  από την παράταξη του Δημάρχου που όμως δεν στηρίζεται στην αναλογική συμμετοχή και εκπροσώπηση όπως θα έπρεπε και αφήνει ερωτηματικά ως προς την διαδικασία.

Οι επιλογές συγκρότησης μειοψηφικής  δημοτικής αρχής δεν βαραίνει απλά την «Δύναμη Πολιτών» και δεν συνιστά απλά μια χαμένη ευκαιρία για τη συγκρότηση μιας πλατιάς πλειοψηφίας, όπως απαίτησαν οι πολίτες με βάση την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά και την απαρχή μιας αναποτελεσματικής, μειοψηφικής, μυωπικής αντίληψης για τα δημόσια ζητήματα του Δήμου μας.

Για να έχεις κοινή πορεία, κοινή στάση και συνευθύνη, χρειάζεται θάρρος. Πρέπει να έχεις επεξεργασμένη και εμπεδωμένη την αντίληψη ότι πάνω από το όποιο στενό παραταξιακό και προσωπικό όφελος είναι το όφελος της πόλης και των πολιτών.

Σήμερα, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αναλαμβάνουν απόλυτα την ευθύνη για την μη συγκρότηση μεγάλης δημοκρατικής δημοτικής πλειοψηφίας και εγκαινιάζουν, εν πλήρη συνείδηση, μια πορεία μειοψηφίας έναντι των μεγάλων ζητημάτων της πόλης και των πολιτών.

Η ευθύνη είναι όλη δική τους!

Υ.Γ Δυστυχώς επαληθευόμαστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σε όσα από τις 7 Ιανουαρίου 2019 επικαλεστήκαμε μετά την αποχώρηση του επικεφαλής μας Πέτρου Ινιωτάκη από τη Δύναμη Πολιτών για την έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας που έχει επιβληθεί και συνιστά μια πραγματικότητα η οποία γίνεται πλέον ορατή, παρόλες τις προσπάθειες για κατ´επίφαση δημοκρατικό διάλογο από την πλευρά της δημοτικής αρχής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί