Ένας ανεύθυνος παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός (βίντεο)

Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν το σοβαρότερο εθνικό θέμα που “σήκωσε” η ΝΔ τα τελευταία δυο χρόνια. Σε συνεργασία με ακραίες εθνικιστικές ομάδες, κατέβασε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που πίστεψαν ότι η συμφωνία ήταν “προδοτική”, δίχασε την ελληνική κοινωνία, την έφτασε στα όρια του “έμπρακτου” διχασμού. Τώρα, έχοντας πλέον πετύχει τους στόχους του, αποδεικνύεται ότι ούτε “προδοτική” θεωρεί τη συμφωνία, ούτε επιζήμια για τη χώρα. Δεν είναι μόνο οι διάφορες δηλώσεις που έκανε, προσπαθώντας να “απαλύνει” σταδιακά τη στάση του τον περασμένο χειμώνα, όταν συνδιοργάνωνε τα συλλαλητήρια των “Μακεδονομάχων” κατά των “προδοτών”. Είναι κυρίως οι κινήσεις του από την ώρα που έγινε πρωθυπουργός. Η “γραμμή” πλέον, τώρα που έγινε η “δουλειά” και έγινε κυβερνήτης, όπως πίστευε ότι ήταν ο προορισμός του ερχομού του στη γη (…), είναι ότι η συμφωνία όχι μόνο είναι αποδεκτή αλλά και επωφελής! Το λένε πλέον οι υπουργοί του.

Δείτε: Οι Μακεδονομάχοι που έγιναν αρνάκια!

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018 έλεγε από το βήμα της βουλής το απίστευτο περί “ανταλλαγής” της συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη μείωση των συντάξεων! Και κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι… εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα με αυτή τη συμφωνία και, στην ουσία, για “εθνική μειοδοσία”!

Έλεγε τότε:

«Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα».

Δείτε και τα βίντεο

Τώρα που έγινε η “δουλειά” αποκαλύπτεται η ανεύθυνη στάση του προηγούμενου διαστήματος που παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα ανάμεσα σε “εθνικόφρονες” και “προδότες”!

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο άνθρωπος που από τους πρώτους ήταν στα συλλαλητήρια, τόνισε χθες, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, πως «για να σταθεί η Συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εάν εφαρμοστεί απερέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» επεσήμανε.

Δείτε τη χθεσινή του αναφορά, μακριά πλέον από συλλαλητήρια και “Μακεδονομάχους”

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και από το ίδιο βήμα, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές».

“So the political issues that we have among us that have been dealt in great part in the Prespa agreement, leave us room for more and more to do in the economy”. Δηλαδή, “επομένως, τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας, τα οποία έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συμφωνία Πρεσπών, μας αφήνουν περιθώρια για όλο και περισσότερα πράγματα στην οικονομία.

Δείτε τη σχετική του αναφορά

Μόλις λίγο καιρό πριν, σε συνέντευξή του χαρακτήριζε τη συμφωνία “αντεθνική”. Μάλιστα σε σχετικό βίντεο συνέντευξης στο “Κόντρα”, που ανέβασε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο κανάλι του στο youtube, έχει τίτλο “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι, χωρίς αμφιβολία, μια αντιεθνική συμφωνία”.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε ως ΓΓ Αθλητισμού τον Γιώργο Μαυρωτά, τον επικεφαλής σήμερα του “Ποταμιού”, ο οποίος στη βουλή στηριξε τη συμφωνία και τότε είχε χαρακτηριστεί – μαζί με άλλους που υπερψήφισαν- σαν “μαριονέτα της κυβέρνησης”…

Αν όλη αυτή η στάση απέναντι στη συμφωνία δεν είναι υποκριτική, ανεύθυνη, εθνικά επιζήμια, τότε τί είναι; Πώς λέγεται κάποιος που λέει ψέματα, προκαλεί πραγματικό εθνικό διχασμό, κατεβάζει στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους ενάντια στην “προδοσία”, για την οποία τελικά δεν πιστεύει ότι είναι προδοσία, αν όχι ανεύθυνος με μόνο στόχο να εκπληρωθεί η “προφητεία” της οικογένειας περί της ανάδειξής του σε κυβερνήτη;

Ένας ανεύθυνος άνθρωπος παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός… Απλά…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ένας ανεύθυνος παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός (βίντεο)”

  1. Περικλης Τατσιδης

    Μα γιατι περιμένετε ν’αλλάξει η αντικοινωνικη συμπεριφορά και υποκρισία της Δεξιας;! Περιμένετε ακόμα ν αλλάξει ύστερα από 6 δεκαετιες αθλιότητας και αυταρχισμού;! Από τις Δεξιες του εξωτερικού πουχω δει, ακόμα και της γερμανικης (!), η Δεξια της Ελλαδας είναι η χειρότερη της Ευρωπης (με σπανιες εξαιρεσεις).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί