Εκλέγονται ο νέος πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία, ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, κάλεσε τους βουλευτές να εκλέξουν σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου τον νέο πρόεδρο του Σώματος.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής. Η διαδικασία εκλογής έχει προσδιοριστεί για τις 10:30, ενώ θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής και η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα δεν θα ψηφίσει μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προχθές στην ΚΟ του κόμματος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα.

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί