Άρχισαν τα όργανα: Ο… μυστικοσύμβουλος Πρετεντέρης κατηγορεί τον Μητσοτάκη για κωλοτούμπες!

Αίσθηση προκαλεί άρθρο στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της εφημερίδας «Τα Νέα» του γνωστού Γιάννη Πρετεντέρη (σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχει διαδραματίσει και ρόλο άτυπου συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη), ο οποίος αναφέρεται ευθέως σε κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στα δημοσιονομικά.  

Δείτε επίσης: Ένας ανεύθυνος παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός (βίντεο)

Μάλιστα, στο άρθρο με τίτλο: «Προσγείωση», αναφέρεται ότι για τις Πρέσπες θα πρόκειται για μεγαλύτερη κωλοτούμπα από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα για τα μνημόνια. 

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για φραστικές παρεκτροπές δύο – τριών υπουργών ή για κυβερνητική γραμμή. Αλλά αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση κινδυνεύει να χρεωθεί για τις Πρέσπες με μεγαλύτερη κωλοτούμπα από ό,τι ο Τσίπρας για το Μνημόνιο», γράφει ο Γ. Πρετεντέρης και συνεχίζει:

«Εκείνος τουλάχιστον είχε τη δικαιολογία ότι προσπάθησε, συγκρούστηκε, απέτυχε και παρέδωσε τα όπλα. Οι σημερινοί δίνουν την αίσθηση ότι βιάζονται΄να ξεφορτωθούν τα όπλα πριν κάν προσπαθήσουν. Σχεδόν με ανακούφιση. Ο Κοτζιάς ζητάει να του πούν και συγγνώμη».

Επίσης σημειώνει για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης:

«Κάθε πολιτική οφείλει να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και νέες καταστάσεις. Και η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί ότι οι Πρέσπες αποτελούν πλέον μιά πραγματικότητα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς μεγάλο κόστος».  

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί