«Σήμερα Τιμούμε την ιστορία μας, το θάρρος και την ανδρεία των ηρωικών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην ανατίναξη του αεροδρομίου Ηρακλείου»

Με αφορμή τα 78 χρόνια από την ιστορική μέρα, σύμβολο Εθνικής Αντίστασης, κατά την οποία ανατινάχθηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καταθέτοντας στεφάνι και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τον Ιούνιο του 1942 ο Β΄ Παγκόσµιος Πόλεµος βρισκόταν στην πιο κρίσιµη καµπή του. Στη Μέση Ανατολή οι συμμαχικές δυνάμεις προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την επέλαση του Στρατάρχη Έρβιν Ρόµελ που πλησίαζε επικίνδυνα την βρετανική βάση της Αλεξάνδρειας.

Ο ανεφοδιασμός των ναζιστικών στρατευμάτων του απο τα αεροδρόμια Ηρακλείου – Καστελίου και Τυμπακίου έπρεπε να σταματήσει. Ξημέρωμα 13η προς 14η Ιουνίου 1942 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, γίνεται ένα από τα σημαντικότερα σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Ομάδα έξι κομάντος της «Special Air Service» αποτελούμενη από τον G. Bergé, Lord Jellico, J. Mouhot, Jack Sibard, Pierre Léostic, καθώς και τον κρητικό ανθυπολοχαγό Κώστα Πετράκη, γράφουν ιστορία. Η ανατίναξη πλήθους αεροσκαφών, αποθηκών και πολεμοφοδίων δεν αποτέλεσε μόνο καίριο στρατηγικό χτύπημα στην επέλαση του Ρόμελ στη Β. Αφρική στην Μέση Ανατολή, αλλά αναπτέρωσε το ηθικό σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η ισχυρή μηχανή του Ναζισμού μπορούσε να λυγίσει από την γενναιότητα και το ατρόμητο πνεύμα των αγωνιστών. Την ιστορία μας, το θάρρος και την ανδρεία των ηρωικών αυτών στρατιωτικών, τιμούμε σήμερα. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του λαού μας και οπλιζόμαστε και εμείς με δύναμη στον αγώνα για την ελευθερία και το δίκαιο των λαών».

Στην συνέχεια ο κ. Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Βιστάκης, του Συλλόγου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ηρακλείου, τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Μανόλης Μανωλάκης, καθώς και με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα. Συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα του αεροδρομίου και οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Ο κ. Βαρδάκης επίσης, συνομίλησε με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί