«Ηράκλειο για Όλους»: Άστοχη η δήλωση Καραμανλή για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους», σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκςο Καζαντζάκης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η έκταση του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης και οι οροί αξιοποίηση της μετά την μεταφορά του στο Καστέλι θα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Με έκπληξη είδαμε την «άστοχη» δήλωση του κ Καραμανλή που περιγράφει ότι θα ζητηθεί μια κοστολογημένη πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, δήλωση που αγνοεί παντελώς όλες τις ενέργειες και το σχεδιασμό που έγκαιρα έχει κάνει ο Δήμος Ηράκλειου.

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι για να πέτυχουμε βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη θα πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και να σχεδιάσουμε «από τα κάτω» ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Ηράκλειου αλλά και της Κρήτης γενικότερα για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές. 

Σε αναμονή λοιπόν για την διόρθωση αυτής της «ατυχούς» δήλωσης από τον κ υπουργό και την έγκριση εκπόνησης του ειδικού χωρικού από το Δήμο Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν αποδειχτεί ότι η δήλωση του κ υπουργού δεν ήταν «ατυχής» αλλά απολύτως συνειδητή τότε θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ηράκλειου είναι αποκλειστικός ιδιόκτητης σε μεγάλο τμήμα της έκτασης με ότι αυτό συνεπάγεται για το σχεδιασμό της.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί