Σβίγκου: «Θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα για να κερδίσουμε»

Την πρόθεση να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάθε ψήφο στις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου, τόνισε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του «ΣΚΑΪ», η κ. Σβίγκου υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας κι όχι διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας πως η Κουμουνδούρου έχει προχωρήσει στην αναγκαία αυτοκριτική και διορθώνει πλέον τις αστοχίες που υπήρξαν, ώστε να αναδειχθεί το καθαρό μήνυμα του κόμματος.

«Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, η μεγάλη δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. Δεν είμαστε ούτε ένα κόμμα διαμαρτυρίας ούτε μια συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα για να κερδίσουμε».

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ «κατανοεί το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν κρύφτηκε πίσω από αυτό, ανέλαβε τις ευθύνες του και διορθώνει εν κινήσει αστοχίες που έγιναν την προηγούμενη περίοδο». Αναφερόμενη σε όσα θα διορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο στόχος μας είναι ν’ αναδείξουμε έναν καθαρό και ενιαίο λόγο και να πείσουμε τους πολίτες και εκείνους που δε μας ψήφισαν στις κάλπες της 21ης Μαΐου, ότι είμαστε εκείνη η δύναμη η οποία θα υπερασπιστεί τα λαϊκά και κοινωνικά συμφέροντα, τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, που θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων», ενώ αναρωτήθηκε «για τη στάση της ΝΔ απέναντι στις συστάσεις της Κομισιόν».

Ως προς την εικόνα του κόμματος, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα πρόσωπο το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη και μαχητικότητα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, καθώς και την προγραμματική μας πρόταση». Γιατί, όπως υπογράμμισε «δε μπορεί να υπάρχει καμία διαστρέβλωση των προγραμματικών μας θέσεων, όπως έγινε την προηγούμενη περίοδο από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εκμεταλλεύθηκε τη μιντιακή της υπεροπλία και τα δικά μας λάθη».

Άμεσες αλλαγές
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προβεί σε δραστικές αλλαγές, με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου. Σκοπός είναι να μην επαναληφθούν τα σοβαρά λάθη και οι αστοχίες που μεταφράστηκαν σε απώλειες σημαντικού ποσοστού ψηφοφόρων, καθώς στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να μη δοθεί «λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για να μη γίνει από αυτοδύναμος, παντοδύναμος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσε την Πέμπτη ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε κόμμα εξουσίας… πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά».

Μια ημέρα μετά, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τέσσερις σημαντικές αλλαγές στην πορεία του κόμματος για τις κάλπες: Μεταξύ άλλων, δημιουργείται διευρυμένη ειδική ομάδα που θα καθοδηγήσει το κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σε αυτή θα συμμετέχουν στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά. Επίσης, συγκροτείται νέα εκλογική επιτροπή, όπως και οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα προκειμένου να ενημερώνει και τις οργανώσεις μελών ανά την επικράτεια για θέματα γραμμής και καθημερινής ατζέντας. Τέλος, τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια καθορίζει πλέον το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί