Το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για τον τραγικό θάνατο του «Σαραβάκου της Κρήτης» στην οικοδομή

Ανακοίνωση του συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου για το τραγικό εργατικό δυστύχημα, στο οποίο χάθηκε ο 60χρονος οικοδόμος Δημήτρης Γιαννακουδάκης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Χάθηκε πάνω στο μεροκάματο ο «Σαραβάκος της Κρήτης»…
Ηράκλειο: Χάθηκε πάνω στο μεροκάματο ο «Σαραβάκος της Κρήτης»…

“Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την εργοδοσία για το γεγονός ότι ένας συνάδελφός μας χθες εχασε τη ζωή του πάνω στο μεροκάματο και δε θα επιστρέψει ξανά σπίτι του. Ο συνάδελφος Δ.Γ. ήταν 60 ετών , ένα σκαλοπάτι πριν την συνταξιοδότησή του και πάλευε ακόμη για ένα μεροκάματο.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας για τα ζητήματα τήρησης ωραρίου, 5νθήμερης εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά., ώστε να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται ως τώρα, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έχει αφήσει την Επιθεώρηση Εργασίας με ελάχιστο έμψυχο δυναμικό και ελειπή υλικοτεχνική υποδομή.

Το ατύχημα δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», αλλά οφείλεται ακριβώς στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία και στην έλλειψη μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών. Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και να παλέψουν για να υπερασπιστούν κυριολεκτικά τη ζωή τους.

Μπροστά στα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων, είτε πρόκειται για τη φάση της κρίσης είτε για τη φάση της ανάπτυξης, δεν πρόκειται να δείξουν έλεος για μας τους εργαζόμενους. Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, με τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, βάζοντας στο επίκεντρο το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί