Ο Στ. Αρναουτάκης στην εκδήλωση των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ

Στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα “100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα “που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλειου. Τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές, εκπροσώπους φορέων, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, τον Γεν. Γραμ. Γιώργο Κουράση,  τους παριστάμενους επαγγελματίες, επιχειρηματίες καλωσόρισε ο Χαράλαμπος Λεκάκης Αντιπρόεδρος Δ της ΓΣΕΒΕΕ.
Ως Περιφέρεια Κρήτης ,όπως είπε στον χαιρετισμό του ο κ Αρναουτάκης, ”Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την αποψινή επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ. Μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε για την  υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των αιτημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα”
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιτηρήσεων, τόνισε ότι “η πολιτική της Περιφέρειας και ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαμορφώνεται από το δεδομένο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων. Συντονίζουμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου να συνεχίσουμε τη διαχείριση των προγραμμάτων που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τόνωση της απασχόλησης σε αυτές. Μάλιστα ο κ Αρναουτάκης βάσει στοιχείων, είπε ότι, το τελευταίο διάστημα μέσα από το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ενισχύθηκαν 1.059 επιχειρήσεις με 141 εκατομμύρια ευρώ, επίσης τρέχουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων έχοντας εγκρίνει τον τελευταίο χρόνο χρηματοδοτήσεις 21 εκατομμύριων σε 259 επενδυτικούς φορείς, ενώ από το προηγούμενο και νέο πρόγραμμα θα υπάρξουν 5.000 θέσεις εργασίας.
Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης είπε, ”σας συγχαίρουμε για την αποψινή διοργάνωση, παραμένοντας ως Περιφέρεια Κρήτης στη διάθεσή σας προκειμένου από κοινού να αναλάβουμε δράσεις, να συντονίσουμε πρωτοβουλίες προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κρήτης.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί