Περιοδείες σε εργοτάξια για την απεργία των οικοδόμων

Περιοδείες για την προετοιμασία της Απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων την Τετάρτη 31 Γενάρη και απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στο Εργατικό  Κέντρο πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου πραγματοποιεί περιοδείες σε γιαπιά και εργοτάξια για την προετοιμασία της Απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων την Τετάρτη 31 Γενάρη και απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στο Εργατικό  Κέντρο.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της απεργίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο στις 7μμ για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς λόγω και της εντατικοποίησης της εργασίας. Επίσης η ασφάλισή μας αποτελεί ένα μείζον θέμα καθώς και τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα που αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης για τις οποίες ο ΕΦΚΑ έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ. Η αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας και της επέκτασης εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ αποτελεί σημαντικό ζήτημα, ώστε να πληρωνόμαστε με μεροκάματα που να αντιστοιχούν στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Απεργία στις 31 Γενάρη μπορεί να γεννήσει νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες, να προσθέσει νέες κατακτήσεις. Γι΄ αυτό ριχνόμαστε με ορμή και αποφασιστικότητα, με πείσμα και επιμονή για την επιτυχία της Απεργίας.  

Αυτοί που επιθυμούν εργατικά χέρια στον κλάδο πρέπει να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί