Στη Νέα Αλικαρνασσό ο Β. Λαμπρινός

Την Νέα Αλικαρνασσό επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής  10 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Δύναμης Πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών αναφέρονται:

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε πολύ καλό κλίμα με τους κατοίκους για όσα έργα έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, όπως: 

 –  Την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

 –  Την κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών και την ανακατασκευή  ακόμα μίας.

 – Την δημιουργία ενός νέου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου (παρκάκι Ηρακλείτου)

 – Την ολοκλήρωση του Ικάριου Γηπέδου

 – Την εξασφάλιση 14 στρεμμάτων στο στρατόπεδο Μπειτεινάκη, για την δημιουργία νέου σχολείου

 – Την ανακαίνιση της δημοτικής ακτής Καρτερού

 – Την ολοκλήρωση της μελέτης για την συντήρηση των βοηθητικών χώρων του γηπέδου του Ηροδότου, προϋπολογισμού άνω των 250.000 ευρώ

 – Την ίδρυση του Δημοσκοπίου κ.α.   

Τους ενημέρωσε επίσης ότι υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Ικάρου,  η οποία θα  ξεκινήσει από την προσεχή εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν της αρμοδιότητας του Δήμου, αλλά επειδή η παρούσα δημοτική αρχή δεν φοβάται την ευθύνη, σύναψε διαβαθμιδική σύμβαση με την Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει σε απαραίτητες παρεμβάσεις.  Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση πολλών χιλιομέτρων πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου στην Νέα Αλικαρνασσό ενώ έχει προβλεφθεί η εκπόνηση ολοκληρωμένου χωρικού σχεδιασμού για την περιοχή, που θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του χώρου του σημερινού αεροδρομίου, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του Καστελίου.

Τέλος, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την λαϊκή αγορά, ο Δήμαρχος είπε στους κατοίκους ότι η διεύθυνση και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού συμφώνησε κατ’ αρχήν για την μετακίνηση της λαϊκής στο οικόπεδο δίπλα στο κατάστημα και αν δεν προκύψουν νέα απρόοπτα, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα ξεκινήσουν σύντομα.

Μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η Νέα Αλικαρνασσός είναι μια ιστορική περιοχή, με πολλά και χρόνια προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε βάσει σχεδίου.  Καταφέραμε αρκετά πράγματα ήδη,  και μαζί θα καταφέρουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερα».   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί