Ο απολογισμός του Β. Λαμπρινού για την 9χρονη θητεία του (Βίντεο)

Τα βασικά πεπραγμένα της θητείας του από το 2014 έως το 2023 παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Λίγο πριν παραδώσει στον Αλέξη Καλοκαιρινό, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περασμένης εννιαετίας αλλά και στα σημαντικότερα έργα και στις δράσεις της ίδιας περιόδου: «Αυτή είναι η τελευταία δημόσια ομιλία μου ως Δημάρχου Ηρακλείου. Μια θέση ύψιστης τιμής, στην οποία με τοποθέτησαν οι συμπολίτες το 2014 και το 2019, την οποία και προσπάθησα να υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορούσα,. Το ερώτημα είναι εάν η πόλη προόδευσε στη διάρκεια αυτών των εννέα χρόνων. Σήμερα, κοιτάζοντας πλέον πιο ήρεμος προς τα πίσω, θεωρώ ότι η απάντηση είναι σαφέστατα θετική».

Ο Δήμαρχος παρέθεσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω έργα που όπως υποστηρίζει “άλλαξαν την πόλη”: 

– Ανάπλαση Σταυρού της πόλης

– Αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου

– Διαμόρφωση ισόπεδης διαδρομής στα Ενετικά Τείχη 

– Διαμόρφωση νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής και αναβάθμισης των ήδη υφισταμένων σε όλη την επικράτεια του Δήμου:

• Πάρκο Γεωργιάδη

• Πάρκο Ερυθραίας όπου οι εργασίες εξελίσσονται

• Πάρκο Οδού Εφόδου

• Περισσότερες από 70 νέες ή ανακαινισμένες παιδικές χαρές

* Κατασκευή νέων σχολικών και κοινωνικών δομών: Βρεφονηπιακός Σταθμός Δρακάκη και Ιλίου, Νηπιαγωγείο Αγία Αικατερίνη,  ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, μεταστέγαση νηπιαγωγείου Καρτερού στο Στρατόπεδο Μπετεινάκη, Στατική Ενίσχυση Παιδαγωγικής Ακαδημίας κ.ά.

– Λειτουργία τριών  γραμμών mini bus για την δωρεάν μετακίνηση των δημοτών προς το κέντρο της πόλης. 

– Μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων σε εξέλιξη. 

– Ανάπλαση οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

– Αστικές Αναπλάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου

– Εκσυγχρονισμός του στόλου της καθαριότητας με αγορά 25 νέων απορριμματοφόρων και νέων οχημάτων

– Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, υλοποίηση του σχεδιασμού για τη δημιουργία Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας: Συμβασιοποίηση της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ένταξη του Κεντρικού Πράσινου Σημείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κ.ά. 

– Ολοκλήρωση δεύτερης φάσης Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και λειτουργία του με παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

– Καθιέρωση πολιτιστικών φεστιβάλ που έδωσαν στην πόλη διακριτό πολιτιστικό στίγμα. 

– Φιλοξενία στο Ηράκλειο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων  και προώθηση του αθλητικού τουρισμού. 

– Ενίσχυση του τουριστικού brand της πόλης με δράσεις όπως το «Φεστιβάλ Γαστρονομίας» και ένταξη στο δίκτυο των Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας. 

– Συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης με περισσότερες από 150 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες

– Λειτουργία δομών και υλοποίηση δράσεων για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών προς όλους: Κέντρο Αστέγων με διανυκτέρευση, πρωινά σε σχολεία, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο, δημοτικό κοινωνικό ιατρεία – ΤΟΜΥ, συνεργασία με ΚΕΘΕΑ για αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας κ.ά

– Δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης

– Επαναλειτουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

– Μεταφορά Ιχθυαγοράς κ.ά 

 – Ενίσχυση της Δημοτικής Περιουσίας με την τακτοποίηση και την εγγραφή δεκάδων νέων ακινήτων.

κ.α. 

Κλείνοντας ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων, στα στελέχη της Δύναμης Πολιτών, στους συνεργάτες του, στον Σταύρο Αρναουτάκη, στους φορείς της πόλης, της παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και σε ανθρώπους που στάθηκαν  δίπλα του και δεν βρίσκονται πια στη ζωή: τον Μανώλη Καρέλλη, τον Δημήτρη Ξυριτάκη, τον Μανώλη Παπαϊωάννου, τον Γιώργο Κλάδο, τον Μιχάλη Φαρσάρη, τον Κώστα και τον Γιώργο Γραμματικάκη. 

Και κατέληξε: «Ευχαριστώ κυρίως όλους τους δημότες. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω τη ζωή τους έστω και λίγο καλύτερη. Ελπίζω ότι όλο και κάτι κατάφερα.Εύχομαι υγεία σε όλους και καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο και την νέα Δημοτική Αρχή: Είναι όλοι άξιοι και ικανοί να κάνουν το Ηράκλειο την πόλη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Καλές γιορτές και εις το επανιδείν».

Πριν την ομιλία του Δημάρχου χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης o οποίος τόνισε την άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξήρε το ήθος του Βασίλη  Λαμπρινού. Ακολούθως μίλησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης που στάθηκε σε όσα πέτυχε η Δύναμη  Πολιτών από το 2014 έως και σήμερα, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες: Και σε επίπεδο έργου,  και σε επίπεδο αλλαγής πολιτικής κουλτούρας, από τις περισσότερο κομματικοποιημένες στις ανεξάρτητες δημοτικές αρχές. 

Μηνύματα με βίντεο έστειλαν ο Στέλιος Ματζαπετάκης, ο Άρης Ροζάκης, ο Μύρων Μιχαηλίδης, ο Στέφανος Τραχανάς, ενώ γραπτό μήνυμα έστειλε και ο Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Το βίντεο με την συνοπτική έκθεση πεπραγμένων του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού:

To βίντεο με τις δηλώσεις που έκαναν οι κ.κ. Ροζάκης, Ματζαπετάκης, Μιχαηλίδης, Τραχανάς:

H δήλωση του κ. Ρουπακιώτη

Χαιρετίζω τον φίλο Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό,

Και δεν κρύβω την χαρά μου, που μου έδωσε την διπλή δυνατότητα να του εκφράσω πριν από 9 χρόνια την εκτίμηση μου για την ανάγκη να υπερασπιστεί την αρχική υποψηφιότητα του για τον Δήμο Ηρακλείου , όσο και τώρα κατά την λήξη της δεύτερης θητείας του, τα συγχαρητήρια μου για όσα πέτυχε στην τόσο υπεύθυνη αυτή θέση σε ιδιαίτερα μάλιστα δύσκολες οικονομικές συνθήκες και κοινωνικο-πολιτικές εντάσεις. 

Ο Βασίλης Λαμπρινός , πολίτης με βαθιά δημοκρατική συνείδηση , έδωσε ακατάλυτα δείγματα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση , όσο και άλλα συλλογικά κοινωνικά μορφώματα , είναι πεδία πρωτογενούς σύγκλισης των πολιτών και όχι σκληρών μικροκομματικών ή άλλης μορφής ανταγωνισμών. Ενότητα στην κοινωνική βάση , στην οποία βέβαια ανταγωνίζονται και δοκιμάζονται ιδέες και προτάσεις με σκοπό το κοινωνικό όφελος, και δεν υπηρετούν εξαρτήσεις και συμφέροντα.

Ο Βασίλης Λαμπρινός υπηρέτησε την δέσμη των προταγμάτων αυτών στο ακέραιο, έχοντας βέβαια δοκιμαστεί πριν από την ανάληψη της δημαρχίας , ως έγκριτος νομικός- υπερασπιστής με αναγνωρισμένη την αξία του, πέραν του κρητικού ορίζοντα , αλλά και ως πρόεδρος του Δ.Σ.Η. και μέλος των συλλογικών οργάνων του Δικηγορικού Σώματος , όπου με τις δράσεις του δίδαξε ήθος και ανιδιοτέλεια . Έτσι ο τόσο αγαπητός μας δήμαρχος αλλά και πρόεδρος , με την υπεύθυνη συμμετοχή του στα κοινά , αλλά και την εν γένει κοινωνική παρουσία του, επέτυχε το άριστο που οφείλει να επιδιώκει καθένας: Να του αναγνωριστεί από την κοινωνία ο ύψιστος τίτλος του ωφέλιμου  πολίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί