Η «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη» για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή κίνηση “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη” σχετικά με την σημερινή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εργατική πρωτομαγιά: Να συγκροτήσουμε το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανατροπής.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στη χειρότερη κοινωνική και οικονομική κρίση που πέρασε η χώρας μας μεταπολεμικά. Ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε με το πιο απόλυτο τρόπο αυτά τα μέτρα, με αμετροέπεια διατυμπανίζει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική μοιράζοντας επιδόματα ψίχουλα σε εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό κάτω από την απειλή του πολέμου. Η Κρήτη έχει μετατραπεί σε πολεμική ζώνη όπως αποφάσισαν πρόσφατα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την εθελόδουλη ελληνική Κυβέρνηση.

Τίποτα δεν άλλαξε παρά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση. Όλο το μνημονιακό νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει άθικτο, συνεχίζονται οι δεσμεύσεις για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες, συνεχίζονται ανελλιπώς οι πλειστηριασμοί ενώ η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει πλέον καταργηθεί και αντικατασταθεί από την προστασία του δίκιου των τραπεζών.

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, παρά τις περί του αντιθέτου κορώνες, για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών συνεχίζουν να βρίσκονται στο «γύψο», συνεχίζεται το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, ενώ συνεχίζει να διευρύνεται η ελαστική, μερική εκ περιτροπής, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα με στόχο την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών και θύματα Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Οι πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο των δανειστών δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της κατάργησης των μνημονίων και της λιτότητας, της διαγραφής του δημόσιου χρέους και της γενναίας «σεισάχθειας» στο χρέος των λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, της εθνικοποίησης των τραπεζών, του σταματήματος των ιδιωτικοποιήσεων, της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα και της υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών.

Είναι ο δρόμος της ρήξης με την Ευρωζώνη και της αποδέσμευσης από την ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής αναγέννησης της χώρας.

Σήμερα γίνεται αναγκαίο από κάθε άλλη φορά η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ανατροπής, όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών, ριζοσπαστικών  και αντιμνημονιακών δυνάμεων, όλων των ενεργών πολιτών, των συλλογικοτήτων και κινημάτων της Κρήτης, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί